Hoe kan ik een portefeuille aanmaken?

1.     Aanmelden

De portefeuilletool is beschikbaar voor lezers met een registratie op de website. Na het aanmelden, vindt u de portefeuille via 'Mijn diensten' in de navigatiebalk.

2.     Portefeuille aanmaken

Als u in de navigatiebalk doorklikt op 'Mijn portefeuille', komt u in het scherm hieronder.

Maak een nieuwe portefeuille aan en geef uw portefeuille een naam, bijvoorbeeld 'mijn aandelenlijst'. Die ziet u dan verschijnen na 'Aandelenselectie' en 'Fondsenselectie', die respectievelijk alle aandelen en fondsen oplijsten tussen uw verschillende portefeuilles. Klik op 'Toon alle portefeuilles' voor een volledig overzicht. U kunt u tot 10 portefeuilles creëren.

3.     Effecten toevoegen

Uw aangemaakte portefeuille bevat nog geen gegevens. Gebruik het zoekvenster om de gewenste waarde terug te vinden. Op het zoekresultaat kunt u het effect selecteren.

Achter elk aandeel staat er een plusteken (+). Als u daarop klikt, kan u in uw portefeuille dat aandeel bijkopen, verkopen, splitsen of verwijderen. U kan ook het dividend aanvullen. U kan zowel aandelen als beleggingsfondsen toevoegen, maar geen grondstoffen.

Op het aankoopscherm vult u het gewenste aantal effecten in en kunt u ook notities toevoegen.

Het effect verschijnt nu in uw portefeuille en het overzicht geeft het rendement van uw portefeuille weer.