Deze week in De TIJD Weekend

Gepassioneerd door bier, maar ook de zakendoen, hoe koppelt de Belg Jean-François Van Boxmeer, de topman van het Nederlandse wereldmerk Heineken, beide aan elkaar? En hoe houden Belgische producenten van biobrandstoffen, de voorhoede van de groene revolutie, het hoofd boven water, in weerwil van eigengereide oliemaatschappijen en de lethargie van het overheid? Helpt het succes van Andrew Cuomo in de aanpak van de hoge bonussen bij Amerikaanse banken en verzekeraars hem bij zijn politieke ambities? Lees het zaterdag in De TIJD Weekend.

Exclusief interview met Jean-François Van Boxmeer (Heineken)
'Ik heb niet de ambitie om de Belgen Heineken te leren drinken'
 
Als rechtgeaarde Belg spreekt Jean-François Van Boxmeer met passie over bier. Maar de topman van het bierconcern Heineken is naar eigen zeggen evengoed 'vernederlandst'. Als geen ander beseft hij dat bier vooral te maken heeft met emoties, en die laaien over 'zijn' Heineken in België hoog op. In een zeldzaam interview spreekt hij over de leerschool Afrika, het genadeloos toeslaan van de crisis en de intrede in 'InBevland'.
 
De toekomst is groen... behalve in België
Iedereen is het erover eens: de groene economie is onze hoop voor de toekomst. Maar de Belgische sector van de biobrandstoffen zit in het slop. De ene fabrikant na de andere legt de installaties stil. Niet door de crisis, neen. Wel door onwil van de oliemaatschappijen en wanbeleid van de federale overheid.
 
Andrew Cuomo, de bonusjager van Wall Street
De openbaar aanklager van de staat New York, heeft bloed geroken. Andrew Cuomo maakt jacht op bankiers die zich royaal lieten uitbetalen terwijl hun banken door de overheid gered werden. Zijn aanklacht tegen de bonussen van de verzekeraar AIG bezorgde Cuomo politiek kapitaal. Volgend jaar wil hij gouverneur van New York worden en in 2016 wil hij zelfs een gooi doen naar het presidentschap.
 

Modeltreinbouwer zoekt liefhebbende investeerder
De 150ste verjaardag van het mythische Märklin verloopt in mineur. De Duitse miniatuurbouwer staat aan de rand van het faillissement en geniet de bescherming van een gerechtelijk akkoord. De door de rechtbank aangestelde voorlopige bewindvoerder Michael Pluta herstructureert en hengelt naar een nieuwe investeerder. Als hij die niet vindt, zullen veel traantjes vloeien. Van kleine, maar vooral van grote kinderen.

Zaterdag 28/3 in Netto, gratis bij De Tijd

  • Geef uw kleinkinderen een duwtje in de rug zonder de controle te verliezen
  • Uw spaarboekje verandert op 1 april
  • Opgelet voor piramidespelen
  • Hoe vinden starters krediet in crisistijden?
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud