Advertentie

Deze week in De TIJD Weekend

De boodschap van een van 's werelds meest gerenommeerde economen over de crisis klinkt niet hoopgevend. Maar waar ziet Willem Buiter van de London School of Economics toch een uitweg? Waarom springen politici en ondernemers dezer dagen, aan de vooravond van de Ronde van Vlaanderen, zo massaal de koersfiets op? Wat drijft de Brusselse advocaat Mischael Modrikamen, nu hij er eens te meer in geslaagd is om de verkoop van Fortis Bank aan BNP Paribas op losse schroeven te zetten? En hoe maakt Erik Bomans van Deminor, die andere voorvechter van de kleine aandeelhouder, de crisis door? Lees het zaterdag in De TIJD Weekend.

Willem Buiter, topeconoom van de London School of Economics

'De crisis is nog maar net begonnen. Zelfs de bankencrisis.'

Hij zegt waar het op staat, en doet dat met verve én met humor. Topeconoom Willem Buiter (London School of Economics) wordt in één adem genoemd met Paul Krugman en Nouriel Roubini. Zijn gretig gelezen blog op de website van Financial Times is een zeldzaam baken van licht in deze duistere tijden. Een gesprek met een vrijbuiter van 59 over de G20, onzichtbare handen en zichtbare vuisten. ‘Onwaarschijnlijk hoeveel arrogantie, incompetentie en hoogmoed er bij Fortis aan één bestuurstafel zat.’

De Ronde van Vlaanderen. In het wiel van politici en managers

Uierzalf, maffiapraktijken en ‘de Veet van ons Damienne’. Toppolitici en zakenlui kruipen steeds massaler op de racefiets. Dat levert – noblesse oblige – geweldige anekdotes op. Maar waar komt hun liefde voor de koers toch vandaan? Een proefondervindelijk onderzoek, aan de vooravond van de 93e Ronde Van Vlaanderen. In het wiel van politicus Bart Tommelein en zijn wielerclub.

Mischael Modrikamen, platte opportunist of verbeten pitbull

De Brusselse advocaat Mischaël Modrikamen deed zijn reputatie van luis in de pels deze week weer alle eer aan. Tot ieders verrassing pakte hij uit met een arrest dat de verkoop van Fortis Bank aan BNP Paribas weer eens op de helling zet. Zijn cliënten mogen de mediagenieke advocaat dan al op handen dragen, sommigen vragen zich af of Modrikamen - die niet  meer dan 1 procent van het aandelenkapitaal van Fortis vertegenwoordigt -  wel een standbeeld voor zijn energieke vechtlust verdient.

Gezichten van de crisis Erik Bomans (Deminor)

'Bankiers waren niet saai genoeg meer'

Hij is David in een wereld waarin de reuzen niet Goliath heten, maar Fortis, UBS en Lehman Brothers. Erik Bomans van Deminor adviseert kleine aandeelhouders in hun schreeuw om vergelding. ‘We hebben met z’n allen veel te weinig getwijfeld de voorbije jaren.’

Zaterdag 4/4 in Netto, gratis bij De Tijd

De grote beursbarometer

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud