Advertentie

Deze week in de TIJD Weekend

Waarom ruilt Patrick De Maeseneire zijn topjob bij chocolademaker Barry Callebaut in volle crisistijd in voor uitzendbedrijf Adecco? Moeten de Amerikanen op zoek naar een American Dream? Hoe heeft Geert Noels, nog heel even hoofdeconoom van Petercam, een half jaar crisis overleefd? En hoe ziet het hart van een kerncentrale eruit en hoe veilig is het er? Lees het zaterdag in De TIJD Weekend.

Patrick Demaeseneire ruilt Barry Callebaut voor Adecco

'Er is te veel voyeurisme rond salarissen en bonussen'

Toen hem gevraagd werd of hij Adecco, ‘s werelds grootste uitzendgroep, wilde leiden, heeft Patrick De Maeseneire even getwijfeld. Maar de Belg vond zijn rol bij de chocolademaker Barry-Callebaut uitgespeeld en hij zocht een nieuwe uitdaging. Een prestigezaak is het niet, zegt hij zelf. ‘Het interesseert me niet dat Adecco zo groot is. Het verschil dat ik kan maken, telt. Deze crisis is het ergste wat onze generatie zal meemaken. Hoe loods je een bedrijf daardoor? Dat trekt me aan.’

Het einde van de Amerikaanse Droom?

De economische crisis heeft de American Dream op de helling gezet. Amerikanen vragen zich bang af of een ‘rijker leven’ en een betere toekomst voor hun kinderen nog wel mogelijk zijn. Langzaamaan groeit het onaangename besef dat de oorspronkelijke Droom de voorbije decennia herleid is geweest tot blinde consumptiedrift en zo mee aan de basis lag van de crisis die de American Dream nu dreigt te vernietigen.

Tot in de kern van de centrale van Tihange

Ondanks de geplande kernuitstap is Electrabel volop bezig een van zijn drie nucleaire centrales in Tihange te moderniseren. De Frans-Belgische elektriciteitsproducent besteedt er 35 miljoen euro aan nieuwe turbines. Tegelijk voeren tientallen mannen in witte overalls er een onderhoudsbeurt uit. De elektriciteitsproducent toont maar al te graag hoe veilig die oefening verloopt en gunde ons een blik in het hart van de kerncentrale. Met de stralingsmeter in de aanslag.

Reeks 'Gezichten van de crisis'

Geert Noels: 'Deze crisis dat zijn wij'

Toen de zon onderging, begon zijn ster te schijnen. Geert Noels schreef een heldere handleiding bij deze barre tijden - 'Econoshock' - en voert daarmee al maanden de bestsellerlijsten aan. De crisis bij monde van haar bekendste commentaarstem. 'Het kan toch niet dat maar een handvol mensen in België begrijpt wat er nu aan de hand is?'

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud