Deze week in De TIJD Weekend

Welke Belgische bedrijven stellen met hun halfjaarcijfers teleur? En welke doen het verrassend goed? Hoe komt het dat de Belgische aandelenfondsen geen succes meer hebben? Wie zal de wedloop naar de volledig elektrische auto winnen? Wie zijn de grote leermeesters van Kris Peeters? En wat heeft Bart De Wever met Rome? Lees het zaterdag in de TIJD Weekend.

De halfjaarcijfers gewikt en gewogen

De TIJD analyseert de lawine aan halfjaarcijfers. Wie presteert goed? Wie haalt de verwachtingen niet? En waarom?

Op bezoek bij Toyota, Renault en Nissan: de wedloop naar de elektrische auto

Toyota, Nissan, Renault, Chevrolet. Nogal wat autoconstructeurs hebben de wedloop ingezet op de elektrische auto. Dat bedrijf dat de meest performante batterijen kan ontwikkelen, zal binnen enkele jaren de standaard zetten en de concurrentie het nakijken geven. Verhaal van een razende race naar een nieuw autotijdperk.

Belgische aandelenfondsen gaan ten onder aan gebrek aan chauvinisme

Belgische beleggers tonen steeds minder interesse in Belgiëfondsen, de actief beheerde aandelenfondsen met enkel Belgische aandelen. Ook de vermogensbeheerders besteden er minder aandacht aan. Vooral de invoering van de euro deed de Belgiëfondsen de das om.

Terug naar school: Kris Peeters over de mensen die hem gevormd hebben

Aan het begin van het nieuwe schooljaar maakt ook Vlaams minister-president Kris Peeters zijn politieke rentree. Wie heeft de Vlaamse minister-president in de loop der jaren gevormd? Wie waren zijn mentoren? Een gesprek over het belang van mental coaches.

De miljoenenbusiness achter de duivensport

Wie denkt dat de duivensport enkel beoefend wordt door bejaarde mannen in grijsblauwe kieljassen, vergist zich. Maak kennis met de duivensport anno 2009, waar koten plaats maken voor luxueuze lofts, waar topduiven over de toonbank gaan voor 100.000 euro en meer, waar duivenmelkers professionele traders zijn geworden en de Chinese maffia op de loer ligt.

Met Bart De Wever in  Rome: ‘Caesar is mijn enige idool’

N-VA-voorzitter Bart De Wever is niet gepassioneerd door het oude Rome - hij is erdoor bezéten. Toen hij met de dood bedreigd werd, begon hij meteen over een dramatisch einde à la Caesar te fantaseren. Tot zijn eigen ontzetting. Een wandeling door ‘de fascinerendste stad aller tijden’.

Zaterdag 29/8 in Netto, gratis bij De Tijd

Blijft beursrally duren?

  • 7 factoren die nazomer van uw portefeuille bepalen + najaartips voor uw geld
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud