Deze zaterdag in De Tijd Weekend

In De Tijd Weekend van morgen zaterdag, Maurice Lippens spreekt voor het eerst sinds zijn vertrek bij Fortis vorig jaar.

  • In volle overnamestrijd een jaar geleden stapte Maurice Lippens op als voorzitter van 'zijn' Fortis. Sindsdien hult hij zich in stilzwijgen. Morgen, zaterdag, doorbreekt hij voor de lezers van De Tijd die stilte. Maurice Lippens sprak in een indringend interview met de redacteurs van De Tijd. Hij doet zijn relaas van de feiten, maar steekt ook de hand in eigen boezem. Nu zaterdag in De Tijd Weekend, het exclusieve interview met Maurice Lippens.
  • Met de nieuwe beschuldigingen aan het adres van Ivan Verougstraete, een van de hoogste magistraten van het land, grijpt de malaise binnen justitie schijnbaar steeds verder om zich heen. Hoe hangen de diverse deeldossiers met elkaar samen en hoe lang kan een grondige hervorming van justitie nog uitblijven?
  • Het onbegrip is groot bij al wie Vincent Doumier, de gedelegeerd bestuurder van holding Bois Sauvage kent. Haast niemand kan geloven dat de man, die door iedereen als eerlijk en rechtschapen wordt omschreven, zich schuldig zou gemaakt hebben aan handel met voorkennis in Fortis-aandelen.
  • Michael Osinski was de Amerikaanse superprogrammeur die de software bedacht om subprimehypotheken om te toveren tot toxische obligaties. Onrechtstreeks werd hij zo een van de architecten van de grootste crisissen aller tijden. We zochten hem in zijn nieuwe leven: een oesterkwekerij op Long Island.
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud