Nu zaterdag in de Tijd Weekend

Als directievoorzitter van KBC stond Remi Vermeiren jaren aan de top van de Vlaamse financiële sector, maar hij gaf nauwelijks interviews. Nu hij met pensioen is, kan hij de zaken met meer afstand bekijken. Hij blikt met ons terug op de belangrijkste ontwikkelingen van 2007: de overname van ABN AMRO, de kredietcrisis, en de verschuiving van het zwaartepunt van de economie naar China en India. Welke impact zullen deze gebeurtenissen in 2008 hebben?

Ex-bankier Remi Vermeiren: 'De enige winnaars van de overname van ABN Amro door Fortis zijn de aandeelhouders van de Nederlandse bank'

Carol Duval-Leroy, Belgische topvrouw in de champagne

Ze is geboren in Ukkel, maar kwam na de dood van haar man in 1991 aan het hoofd van het champagnebedrijf Duval-Leroy. Dat wist ze sindsdien te handhaven als een van de grootste familiebedrijven uit de appellatie. Aan verkopen, zoals zoveel andere familiebedrijven, wil ze niet denken, zelfs niet als Albert Frère het haar vraagt.

Toplui over zingeving

Aan het einde van het jaar kijkt iedereen achterom en vooruit of staan we op zijn minst eens stil bij ons drukke bestaan. Hoe gaan toplui om met religie? Wat betekent zingeving voor hun professionele leven? We vroegen het Ajit Shetty, Philippe Muyters, Bart De Wever en Philippe Herreweghe.

Let op! Lawingevaar

De kerstvakantie is nog maar halfweg en opnieuw heeft de sneeuw in de bergen al mensenlevens geëist, Zeker vier mensen kwamen om bij een lawine. Het dodental loopt elk winterseizoen in de tientallen. Wie of wat veroorzaakt lawines? Wat is foute sneeuw? Kan je iets doen tegen lawines? En hoe houden de skigebieden het lawinegevaar onder controle? Een handleiding in het gezelschap van een lawinehond.

Het laatste woord: de eindejaarspuzzel

Traditiegetrouw eindigen we het jaar bij de Tijd met een groot kruiswoordraadsel. En opnieuw is het niet zomaar een puzzel geworden. De oplossingen zitten doorspekt met actualiteitswoorden uit het voorbije jaar. En in het raadsel kan u 24 letters vinden, waarmee u een woord zoekt. De winnaars maken kans op een laptop, een printer, of een fitnessabonnement.

Deze week blikken we bovendien terug op het voorbije jaar. 2007 stond in het teken van grote verschuivingen - en grote drama's - in de bankensector en een bijzonder woelige politieke actualiteit. Begin 2008 met voorkennis van zaken en fris uw geheugen op.
Elke zaterdag De Tijd en Netto in uw brievenbus? Abonneer u nu.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud