Economische activiteit eurozone neemt verder af in oktober

AMSTERDAM (Dow Jones)--De economische activiteit in de eurozone is in oktober verder afgenomen. De krimp was sterker dan verwacht. Zowel de industrie- als de dienstensector zagen een afname van de economische activiteit. Dit blijkt vrijdag uit de voorlopige uitslag van de inkoopmanagersindex.

De samengestelde inkoopmanagersindex daalde in oktober naar 44,6 van 46,9 in september, aldus bronnen in de markt. Daarmee vertoont de gezamenlijke economie van de vijftien landen van de eurozone een verdere contractie.

Een score onder de 50 punten wijst op een afname van de economische activiteit.

De inkoopmanagersindex voor de industriesector van de eurozone daalde in oktober naar 41,3 van 45,0 een maand eerder. De afname was sterker dan verwacht, economen hadden gerekend op een lichte daling tot 44,0.

De inkoopmanagersindex voor de dienstensector zag eveneens een sterkere daling dan verwacht. De index voor oktober daalde naar 46,9 van 48,4, terwijl economen hadden gedacht dat de index zou dalen tot 47,0.

De cijfers betreffen een voorlopige schatting. Bijgestelde resultaten voor de industrie- en de dienstensector worden begin november gepubliceerd.

Door Eelco Hiltermann; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715 201, eelco.hiltermann@dowjones.com

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect