Advertentie
Advertentie

Monsterfile op E313 richting Antwerpen

©Roel Burgler/Hollandse Hoogte

Op de E313 vanuit Hasselt en de E34 vanuit Turnhout is het zaterdag al de hele voormiddag ruim anderhalf uur aanschuiven vanwege de ingrijpende werkzaamheden op de E313 tussen Ranst en Antwerpen. Dat zegt het Vlaams Verkeerscentrum.

Twee van de drie rijstroken op de erg drukke verkeersas zijn er nog tot maandagochtend afgesloten. De hinder zal zaterdag en zondag allicht de hele dag aanslepen en ook volgende week, tijdens het Hemelvaartweekend van woensdagavond tot maandagochtend, wordt er nog gewerkt op het traject en mag dus soortgelijke verkeersellende verwacht worden.

Het Agentschap Wegen en Verkeer, dat de werken laat uitvoeren, had de voorbije dagen al gewaarschuwd voor 'eer ernstige hinder' en dat blijkt zaterdag niet overdreven. 'De wachttijden zijn min of weer wat we verwacht hadden', zegt Hajo Beeckman van het Vlaams Verkeerscentrum.

'Heel wat doorgaand verkeer richting Gent en de kust heeft de waarschuwingen duidelijk gehoord en heeft voor een omweg langs Brussel gekozen, maar je merkt toch dat niet iedereen de berichtgeving volgt en zich grondig voorbereidt. Bovendien is er op een zaterdag sowieso heel wat regionaal verkeer van de Kempen naar Antwerpen.'

Het Verkeerscentrum raadt wie naar de Antwerpse regio wil niet alleen aan om de E34 en E313 te vermijden dit en volgend weekend, maar om de wagen sowieso aan de kant te laten en voor bijvoorbeeld de trein te kiezen. 'Ook op de lokale wegen is het immers erg druk, zoals op de N12 tussen Turnhout en Schilde en op de N14 tussen Zandhoven en Lier.'

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud