Rode Duivels verslaan Kazachstan met 3-0

Romelu Lukaku (links) en Dries Mertens scoorden allebei tegen Kazachstan. ©Photo News

De Rode Duivels hebben met 9 punten op 9 in hun EK-kwalificatiepoule nadat ze zaterdagavond Kazachstan versloegen met 3-0.

De nummer 116 op de FIFA-ranking bleek vanaf de eerste minuut geen partij voor 's werelds nummer één. Al na elf minuten stond het 1-0. Eden Hazard, voor de aftrap gehuldigd voor zijn honderdste cap, schotelde Dries Mertens het openingsdoelpunt voor. Het afgeweken schot van de aanvaller van Napoli verschalkte de Kazachse doelman Nepohodov.

Drie minuten later gaf het scorebord al 2-0 aan. Deze keer was Mertens de aangever. Timothy Castagne, die de voorkeur had gekregen op Thomas Meunier, knikte de bal binnen, zijn eerste treffer als international.

Romelu Lukaku en Kevin De Bruyne dreigden nadien nog enkele keren, maar ze konden hun pogingen niet verzilveren. De troepen van Roberto Martinez speelden met hun prooi. Doelpunten vielen echter niet meer voor de pauze. Op slag van rust spatte een afstandsschot van De Bruyne uiteen op de lat.

Leider in groep I

Vijf minuten ver in de tweede helft mochten de Belgische supporters opnieuw vieren. Mertens krulde het leer op de paal, Romelu Lukaku kon makkelijk binnentikken in de herneming. Even later sneed Thorgan Hazard naar binnen, Nepohodov bracht redding.

De wedstrijd begon meer en meer voort te kabbelen, met de Rode Duivels die het gaspedaal losten en de Kazachen die niet beter konden. Ei zo na luisterde Eden Hazard zijn feestavond nog op met een doelpunt, maar daar stak Nepohodov een stokje voor. België trok aan het langste eind na een match waarin keeper Thibaut Courtois geen enkele noemenswaardige redding uit zijn mouwen moest schudden.

Eerder op de avond won Rusland met 9-0 van San Marino. Schotland, dat dinsdag nog de Rode Duivels partij geeft in het Koning Boudewijnstadion, versloeg Cyprus met 2-1. In groep I staat België na drie speeldagen aan de leiding met negen punten. Rusland en Schotland tellen zes punten. Daarna volgen Cyprus (3), Kazachstan (3) en San Marino (0).

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud