De interne keuken van Pierre Romeyer

OVERIJSE (tijd) - 'Dat was mijn grote droom, al sinds ik vijf jaar was: cowboy worden. Wel, ik kom net uit de VS, we zijn naar Mammouth Lake geweest, Noord-Californië, vlak bij Nevada. Ik had nooit paard gereden, we zijn te paard naar de mustangs gaan kijken. Amai, ik heb het gevoeld, zes uur per dag te paard. Maar mooi! Voor zoiets kan een mens al wat pijn doorstaan. En 's nachts kamperen. Ik heb nog eens een hemel gezien zoals toen ik klein was: vol sterren. In Brussel is dat niet meer te zien.'Het leven van Pierre Romeyer (65) heeft altijd in het teken van sterren gestaan. Anderhalf jaar geleden gaf hij zijn driesterrenrestaurant 'La Maison de Bouche' op. Hij heeft er veel sterren gezien, hij heeft er veel sterren ontvangen. In maart 1994 hield hij er onverwacht mee op: gezondheidsproblemen. 'De geneesheer had me gezegd: Pierre, doe gerust voort, maar dan is er binnen vijf jaar geen sprake meer van een Romeyer, dan ben je al lang begraven'. Hij is er emotioneel nog altijd niet helemaal overheen. 'Ik heb er nog last van, ik probeer er niet aan te denken, ik zorg er voor dat ik de handen vol heb. Ik wens het u niet toe, 50 jaar werken, en zo hard. Ik was heel moe.'

Lees verder

Uw limiet van 5 gratis artikels is bereikt

Kies een formule en lees meteen verder
Compleet
Meer info
43,50
per maand
  • Elke dag de krant in uw bus
    incl. weekend + Netto en Sabato
  • Elke dag
    de krant op tablet, smartphone of pc
  • Onbeperkt
    toegang op tijd.be
Meest gekozen
Digitaal & weekend
Meer info
39,-
per maand
  • Elke zaterdag
    de weekendkrant, Netto en Sabato in uw bus
  • Elke dag
    de krant op tablet, smartphone of pc
  • Onbeperkt
    toegang op tijd.be
Digitaal
Meer info
35,50
per maand
  • Elke dag
    de krant op tablet, smartphone of pc
  • Onbeperkt
    toegang op tijd.be
U hebt het recht om binnen een termijn van 14 dagen van de aankoop af te zien.