Fitraco koopt gesloten pretpark in Verenigde Staten

(tijd) - Het Antwerpse leasebedrijf van pretparkartikelen Fitraco heeft het Magic Springs Family Theme Park in het Amerikaanse Hot Springs voor 1 miljoen dollar gekocht. De leasemaatschappij, die sinds eind 1995 in handen is van Almanij-KB, hoopt het pretpark tegen het toeristisch seizoen volgend jaar te kunnen heropenen.Het pretpark was wegens financiële problemen sinds de herfst van 1995 gesloten. Fitraco sloeg zijn slag nadat het van een rechtbank in Arkansas een schadevergoeding van 2,5 miljoen dollar heeft verkregen van de vorige eigenaar, Nygem Company. Door de hoogte van de schadeloosstelling was Fitraco de enige bieder op het pretpark. Had Fitraco niet geboden, had het 2,5 miljoen dollar moeten krijgen van de nieuwe eigenaar, maar dan liep de onderneming het risico dat het niets zou worden.

Omdat het bod lager was dan de schadeloosstelling hoeft de Antwerpse onderneming geen cent uit te geven om de activa te verwerven. 'We hadden 100.000 dollar kunnen bieden, omdat er geen enkele andere bieder was. Maar we vonden het belangrijk om de lokale gemeenschap duidelijk te maken dat we een serieus bedrijf zijn', zei Fitraco-topman Poulussen in een lokale krant. 'We hebben de gemeenschap nodig omdat we dit niet op ons eentje kunnen doen. We komen uit België', aldus nog Poulussen.

De volgende stap om het pretpark opnieuw te kunnen laten draaien, is een uitbater met voldoende ervaring en genoeg kapitaal zoeken, vervolgde Poulussen. 'We zullen voor de financiering zorgen omdat we een financierder zijn. We zijn een leasebedrijf en geen uitbater. Dus moeten we een goede uitbater zoeken.' Naar verluidt is Fitraco al met verschillende kandidaten gaan praten. De onderneming hoopt de komende weken een deal te kunnen afsluiten.

Gesponsorde inhoud

Partner content