Aantal olifanten slinkt zienderogen

"Als de regeringen geen drastische maatregelen nemen tegen stroperij, is er rond de eeuwwisseling in Oost-Afrika geen olifant meer over.' Zo waarschuwde de Britse milieudeskundige Ian Douglas-Hamilton na een studie van het olifantenbestand in Tanzania. In het Tanzaniaanse wildreservaat Selous, met 50.000 vierkante km het grootste van Afrika, daalt de olifantenbevolking per jaar met 5,5 procent. In 1977 telde men er nog 109.000. Vorig jaar was hun aantal geslonken tot 55.000.