Aedifica (Bank Degroof) pas in oktober naar beurs

(tijd-nieuwslijn) - Aedifica, de residentiële vastgoedbevak die in november vorig jaar door Bank Degroof en GVA Finance onder de naam Enigma Immo werd opgericht, trekt pas begin oktober 2006 naar de beurs. Dat besliste de vastgoedbevak. Aedifica wil in de tussentijd zijn vastgoedportefeuille verder uitbreiden.

Begin dit jaar had de bevak aangegeven voor de zomer de beursintroductie aan te vragen. 'We willen echter optimaal gebruik maken van opportuniteiten in de markt, alvorens een beursintroductie aan te vragen', motiveert gedelegeerd bestuurder Stefaan Gielens het uitstel van de beursgang. Aedifica wilde met een vastgoedportefeuille van 140 miljoen euro naar de beurs te trekken. 'Met enkele overnames in de komende maanden, zullen we dat cijfer overstijgen', zegt Gielens. 'Onze portefeuille is nog volop in aanbouw.' Nu is Aedifica's portefeuille 102,79 miljoen euro groot.

De bedoeling is tijdens de laatste twee weken van september het openbaar bod tot verkoop van de aandelen op te starten. 'Zoals de plannen nu voorliggen, zou de beursnotering begin oktober een feit zijn.' Waarschijnlijk zal Bank Degroof, oprichter van de bevak, de beursgang begeleiden. Als bevak moet Aedifica minstens 30 procent van de aandelen vrij verhandelen op de beurs (free float).

Aedifica investeert in residentiële gebouwen in stadscentra over heel België. Momenteel bestaat de portefeuille volledig uit Brusselse appartementsgebouwen, op een hotel in Brugge na. Volgens Gielens is die beperkte spreiding toeval en zal de bevak snel buiten Brussel actief worden. Aedifica haalt op zijn portefeuille een 'marktconform rendement'. Het gemiddelde rendement op de residentiële markt ligt tussen 5 en 6 procent.

Samen met het uitstel van de beursgang maakte Aedifica bekend dat het voor 13,41 miljoen euro nieuwe gebouwen aankocht. Fortis AG bracht verschillende gebouwen in ter waarde van 10,91 miljoen euro. Het kreeg daarvoor 10.915 nieuwe aandelen van Aedifica in ruil. Een ander appartementsgebouw komt van privé-personen in ruil voor 2.500 nieuwe aandelen.

DS

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud