Associated Weavers neemt belang in Britse transporteur

(tijd) - De Vlaamse beursgenoteerde tapijtgroep Associated Weavers International (AWI) neemt een belang van 33 procent in een vennootschap die de Britse transporteur Carpet Express overneemt. Carpet Express is de enige onderneming in Groot-Brittannië die gespecialiseerd is in het transport van kamerbreed tapijt in rollen of op maat.

Klanten van de Britse transporteur zijn AWI, maar ook andere Belgische tapijtfabrikanten als Berry Group en Ideal Group (beide uit het voormalige Beaulieu-imperium) en Lano. Carpet Express realiseert met zijn 400 personeelsleden een omzet van 30,9 miljoen euro. Het transportbedrijf raakte als gevolg van een misgelopen informaticaprobleem in financiële ademnood.

Om het transport niet in het gedrang te brengen, kwamen de Britse winkelketen Carpetright en AWI tot een akkoord om via een nieuwe vennootschap samen de activiteiten over te nemen. AWI neemt een belang van 33 procent en zal de resultaten van Carpet Express niet consolideren, licht de algemeen directeur Dries Bossuyt toe. 'Carpet Express wordt opgenomen via pure vermogensmutatie', zegt hij. Het gaat volgens hem om een 'beperkte investering'.

AWI steekt geen managementtijd in het transportbedrijf. 'De operationele leiding wordt door een onafhankelijke partij waargenomen', zegt Bossuyt.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud