Belgen kopen opvallend veel nieuwe motorfietsen

(tijd) - De Belgen schreven in 2005 samen 24.995 nieuwe motorfietsen in. Dat is bijna evenveel als in 2004, toen er 25.055 inschrijvingen waren. De sectorfederatie Febiac noemt een markt van 20.000 tot 25.000 inschrijvingen per jaar een 'gezonde markt.' Het is opmerkelijk dat de Belgische markt aanhoudend sterk blijft presteren, tegen het plafond van 25.000 inschrijvingen.

De Duitse motormarkt bijvoorbeeld gaat al twee jaar op rij met 20 tot 30 procent achteruit.

Honda

De Belgische motormarkt wordt al een paar jaar aangevoerd door de Japanse marktleider Honda, op de voet gevolgd door de landgenoten Yamaha en Suzuki. De bestverkopende Europese constructeur in België is het Duitse BMW, dat op de vierde plaats komt.

De vijfde plaats was in 2005 voor het Italiaanse Piaggio, de producent van onder meer het scootermerk Vespa. Traditioneel was die vijfde plek in België voorbehouden voor het Japanse Kawasaki, dat in 2005 naar de zesde plek opschoof. Dat komt volgens insiders doordat de Belgische Kawasaki-invoerder Goegebeur& Vigoni er in het afgelopen jaar mee ophield. De Japanse groep begon intussen zelf met de invoer van motorfietsen naar België, via het eigen filiaal Kawasaki Benelux. Piaggio van zijn kant profiteert al een paar jaar van de stijgende vraag naar zware scooters.

JLi

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud