Berlusconi verwacht hogere omzet

De Italiaanse televisiemagnaat, Silvio Berlusconi, gelooft dat de omzet van zijn gediversifieerd concern Fininvest dit jaar de kaap van 10.000 miljard lire zal overschrijden. Dit is een flinke stijging in vergelijking met de 8.437 miljard in het vorig boekjaar.

Deze omzetprojektie is gebaseerd op de bestaande aktiviteiten en houdt géén rekening met eventuele akkwisities die in de loop van dit jaar kunnen doorgevoerd worden. Zo aast Berlusconi al geruime tijd op Standa, een kleinhandelketen die eigendom is van de Ferruzzi-groep. De televisiemagnaat is vrij optimistisch tav. zijn akkwisitiekansen.

Fininvest realizeerde vorig jaar een gekonsolideerde nettowinst van 200 miljard maar over 1986 is niets bekend. Fininvest is niet op de beurs genoteerd en publiceert géén gekonsolideerde resultaten. Een woordvoerder van de groep maakte echter gewag van een nettowinst voor 1986 ten belope van 132 miljard lire.

Het concern van Berlusconi heeft naast de tv-belangen ook nog uitgeversaktiviteiten, biedt financiële diensten aan en heeft belangen in de onroerende goederensektor.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud