Advertentie

CFE bouwt spoorwegbruggen in Hongkong

(tijd) - De bouwgroep CFE, een filiaal van Lyonnaise des Euax-Dumez en genoteerd op de Brusselse beurs, participeert in een kontrakt dat verband houdt met de aanleg van een nieuwe spoorlijn tussen het centrum van Hongkong en de toekomstige luchthaven Chek Lap Kok. Het kontrakt heeft een waarde van 1 miljard fr. en impliceert de bouw van twee spoorwegbruggen.Mass Transit Railway Corp. (MTRC) uit Hongkong heeft tijdens de jongste twee maanden werden niet minder dan dertien kontrakten met een globale waarde van 132 miljard fr. toegekend aan bouwmaatschappijen voor de aanleg van een nieuwe spoorlijn. Tussen het centrum van Hongkong en Chek Lap Kok, de luchthaven in aanbouw, komt een snelspoor dat 135 km/uur haalt.

Een kontrakt van 270 miljoen HK dollar of 1 miljard fr. ging naar de Brusselse bouwgroep CFE in een samenwerking met de lokale partner Wan Hin en het Franse GTM. Dat blijkt uit een verslag van Hong Kong Trade Development Council.

Wan Hin is een bijzonder aktieve partner van CFE in Hongkong. De onderneming is zowel in burgerlijke bouwwerken als in gebouwen aktief. Zo is Wan Hin momenteel bezig met de bouw van vier woongebouwen van elk 39 verdiepingen en met 16 appartementen per niveau in het complex Yiu Tung Estate. Dit complex werd bovendien uitgebreid met twee woongebouwen van elk 16 verdiepingen met 9 appartementen per verdieping. In de bouw van dergelijke projekten is Wan Hin bijzonder aktief. Daarnaast zijn er de burgerlijke bouwprojekten als de aanleg van funderingen, voetgangersbruggen, waterzuiveringsstations, elektriciteitsvoorzieningen, enz...

De Frans-Britse groep GEC-Alsthom, waarvan Acec Transport een filiaal is, viel eveneens in de prijzen. De groep kreeg een kontrakt toegewezen voor de levering van elektronische kontrole-uitrusting en signalizatie voor de nieuwe spoorlijn naar de luchthaven. Met dit kontrakt is een bedrag van 2 miljard fr. gemoeid.

Deze kontrakten zijn niet direkt de belangrijkste van het projekt te noemen. De hoofdvogel werd afgeschoten door het Japans-Spaans consortium Gumi-Entrecanales voor de bouw van een ondergronds station in Kowloon, goed voor 12 miljard fr. De Duits-Spaanse kombinatie AEG-CAF bouwt treinen voor 6,4 miljard fr. Dragages et Travaux Publics-Penta Ocean (Frans-Japans) bouwt een brug van meer dan een kilometer tussen twee stations. Hiermee is twee miljard fr. gemoeid. Het Britse Belfour Beatty installeert de elektrische aandrijfleidingen over een afstand van 100 km voor 750 miljoen fr. De aanleg van de spoorweglijn heeft bijkomstig de bouw van 24.000 wooneenheden en negen hotels tot gevolg.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud