FILM Recordaçôes da casa amarella Arte, 22

FILM

Recordaçôes

da casa amarella

Arte, 22.45-0.45u.

Wijlen de Portugese regisseur Joâo César Monteiro had een heel eigen vorm van humor. In deze film uit 1989 speelt hij zelf de rol van de oude, arme en zieke Joâo De Deus die een filosofische kijk heeft op het leven. Maar dat verhindert hem niet om de dochter van zijn hospita onder de douche te bespieden. Een tragikomisch meesterwerk. dat vaak even grappig is als zwaarmoedig.

Running Scared

BBC 1, 0.35-2.25u.

Agenten Ray (Gregory Hines) en Danny (Billy Cristal) zijn collega's en goede vrienden. Voor ze op pensioen gaan, willen ze nog een drugsyndicaat ontmantelen. Het criminele brein achter deze organisatie opent de jachgt op beide agenten en dat geeft aanleiding tot heel wat hilarische toestanden in deze misdaadkomedie van Peter Hyams uit 1986.

DOCUMENTAIRE

Bewogen leven

Canvas, 22.35-23.35 u.

De kinderen van Arna. Palestijnse zelfmoordaanslagen: het enige wat we telkens weer van hen zien zijn hun slachtoffers. Maar wie die commando's zijn en waarom ze overgaan tot zulke gruwelijke daden, daarover weten we niets. Deze documentaire vertelt hun verhaal.

Dutroux

VTM, 22.10-23.15 u.

De verklaringen. In de aanloop naar het proces Dutroux heeft de VTM-nieuwsdienst een vierdelige documentaire reeks gemaakt over de zaak-Dutroux. Voor die reeks heeft VTM zich gebaseerd op de letterlijke verklaringen van de beklaagden zoals ze vermeld staan in het synthesedossier. Elke aflevering wordt afgesloten door een debatprogramma in de studio van de nieuwsdienst.

Medical detectives

VT4, 22.30-23.05 u.

In deze Amerikaanse documentaire serie wordt het forensische onderzoek bij misdaden of bij verdachte overlijdens van dichtbij bekeken.

SPORT

VOETBAL - BEKER VAN BELGIË

VTM, 23.15-0.15u

Na Club Brugge en La Louvière gisteravond, zijn vanavond de andere zes kwartfinalisten in de Beker van België toe aan hun terugwedstrijd. Anderlecht ontvangt Heusden-Zolder, Beveren speelt tegen Germinal Beerschot en Cercle Brugge krijgt Moeskroen op bezoek. Geen rechtstreekse uitzendingen dit keer, wel uitgebreide samenvattingen in Goal!

ENGELS BEKERVOETBAL

BBC1, 23.35-0.35

Nog meer voetbal op de buis vanavond. In samenvatting kan u in Match of the Day de hoogtepunten zien van de vierde ronde in de FA-Cup in Engeland. Op BBC2 volgen om 1 uur 's nachts nog samenvattingen van de laatste voorrondematchen in de Afrika Cup in Tunesië.

VOLLEYBAL

CHAMPIONS LEAGUE

Kanaaltwee, 0.25-1.20u

Gaat na Maaseik ook Roeselare naar de kwartfinales van de Champions League volleybal? Het wordt vanavond beslist. Roeselare moet zelf winnen tegen het Spaanse Almeria, maar door het moeilijke kwalificatiesysteem is het dan nog afhankelijk van de resultaten in de andere groepen.

SNOOKER - MASTERS

BBC2, 15.00-18.15u, 19.00-20.00u

In de tweede ronde van de Masters in het Londense Wembley staat een wedstrijd tussen twee snookergrootheden geprogrammeerd. In het duel tussen Stephen Hendry en Jimmy White is spektakel gegarandeerd. Er wordt gespeeld naar zes winnende frames.

RADIO

Alinea - Apenlier

Klara, 12.05-13u.

Rob Schouten is schrijver, dichter, columnist en criticus. In 2002 verscheen zijn debuutroman 'Lusthof'. Zopas verscheen zijn negende dichtbundel, 'Apenlier' (de Arbeiderpers). Hoog tijd voor een stand van zaken: een gesprek over letters en letteren tussen Werner Trio en Schouten.

Mixtuur - Alvin Curran

Klara, 22.08-23u.

Alvin Curran is deze week curator van Mixtuur. Hij houdt van contradicties als compositie/improvisatie, tonaal/atonaal, maximaal/minimaal, New York/Rome, 20ste/21ste eeuw,... Zijn muzikale belangstelling is grenzeloos: elektronische muziek zowel als opgenomen natuurlijke geluiden, piano zowel als synthesizer, shofar zowel als accordeon.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud