Gouden Gids nu ook op CD-ROM

(tijd) - Begin dit jaar had ITT Promedia het al aangekondigd, en nu is het zover: de Gouden Gidsen zitten voor het eerst ook op CD-ROM, het Compact Disc-schijfje met computergegevens. En wat vooral interessant is : alle Gouden Gidsen van heel België zijn samengebracht op dit ene schijfje - tien uitgaven met in totaal informatie over meer dan 420.000 bedrijven en handelszaken. Je kan ze selecteren op naam, telefoonnummer, provincie, stad of gemeente, straatnaam, postcode, rubriek, enz. Ook indien je bv. maar een gedeelte van de naam meer kent, kan je toch het bedrijf in kwestie opzoeken. Technisch stelt de CD-ROM geen uitzonderlijke eisen aan je hardware, toch niet meer dan een andere CD-ROM dat zou doen. Wel heb je bij voorkeur 8 Mb in je computer zitten (anders lijdt de snelheid er erg onder) en minimaal ook 6 Mb vrij op je harde schijf. Het geheel draait onder Windows, wat uiteraard het gebruiksgemak in de hand werkt, en het is instelbaar in vier talen (Nederlands, Frans, Engels en Duits). Wel was de schermopbouw bij raadpleging soms vrij traag. De installatieprocedure verliep vlot en vlekkeloos. Alleen waren sommige aanwijzingen tijdens het gebruik een ietsje te betuttelend.

Dat alles doet nochtans niets af aan het grote gemak van alle mogelijke firmagegevens uit heel België binnen het bereik van de muisknop te hebben. Op die manier wordt de Gouden Gids immers nog meer dan vroeger een echt werkinstrument voor iedereen die snel bepaalde firma's uit een bepaalde sector wil opsporen. De gegevens op deze editie zijn bijgewerkt tot 1 mei '95, maar in december komt er al een update, en voor de komende jaren worden twee edities per jaar voorzien. De produktie van het schijfje is verzorgd door Bureau van Dijk, dat al een gelijkaardig produkt ontwikkeld had voor France Télécom.

Sterk punt van deze CD-ROM ook: hij is gratis, op een oplage van 15.000 exemplaren. Belangstellenden kunnen hem gewoon aanvragen op het nummer 0800/14014. Er bestaat ook een betalende versie van die bijkomende mogelijkheden geeft zoals het samenstellen en afdrukken van adressenlijsten voor mailings.

Samen met de CD-ROM heeft ITT-Promedia ook de eerste van zijn 'mini' Gouden Gidsen geïntroduceerd, een exacte kopie van de normale Gouden Gids maar dan op A5-formaat. Voor de editie '95 zijn er 30.000 minigidsen aangemaakt van Brussel en 15.000 van West-Vlaanderen, en de andere regio's zullen volgen. ITT Promedia heeft zich voor dit initiatief laten inspireren door het succes van de minigidsen in Frankrijk en de Verenigde Staten. Ook deze minigidsen zijn, net zoals de CD-ROM, gratis te verkrijgen op aanvraag op het nr. 0800/14015. Nog een interessant detail: met de minigidsen wordt ook een vergrootglas meegeleverd, want door de verkleining moet je goeie ogen hebben om de tekst nog te kunnen lezen.

FrG

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud