Advertentie

JP Morgan verkooptF1-participatie aan CVC

(tijd) - JP Morgan Chase, de op een na grootste financiëledienstengroep van de Verenigde Staten, heeft zijn partcipatie van 14,175 procent in de Formule-1-holding SLEC verkocht aan CVC Capital Partners. De Britse risicokapitaalgroep had eerder ook al de aandelen van Bayerische Landesbank en Bernie Ecclestone opgekocht. Daardoor heeft CVC nu 85,825 procent van de Formule 1 in handen. De resterende aandelen zijn in het bezit van Lehman Brothers, een andere Amerikaanse bankinstelling. De onderhandelingen over de overname van dat pakket lopen volop.

De drie banken verwierven de aandelen na het failissement van de Duitse mediagroep Kirch. Omdat ze onvoldoende inspraak kregen in de Formule 1, zochten ze al enkele jaren naar een mogelijkheid om hun participatie te verzilveren. Financiële details over de deals werden tot nu niet vrijgegeven. Afgelopen weekend nog meldde de Schotse zondagskrant The Business dat Lehman Brothers en JP Morgan Chase ontevreden waren omdat Bayerische Landesbank de aandelen eerst aan hen had moeten aanbieden. Dat gebeurde niet.

CVC heeft samen met Ecclestone de bedoeling de toekomst van de sport veilig te stellen. De autoconstructeurs Renault, BMW, Honda, Mercedes en Toyota dreigen met een rivaliserend circuit vanaf 2007 als ze niet meer inspraak en een groter deel van de F1-omzet krijgen. DV

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud