Minister De Wulf opent Jobhappening

(tijd) - Gemeenschapsminister voor tewerkstelling, Roger De Wulf, heeft gisteren de tweede editie van Jobhappening geopend. Jobhappening is een jobbeurs waar een 100-tal bedrijven een 1.500 hooggekwalificeerde jobs aanbieden aan het grote publiek.

In zijn openingstoespraak zette minister De Wulf de krachtlijnen van zijn Vlaams tewerkstellingsbeleid uiteen. Hij wil vooral antwoorden op de paradox van de tewerkstellingsmarkt. "Enerzijds doen er zich ernstige arbeidsmarktspanningen voor en kunnen voor vele vakatures de kwalitatief geschikte arbeidskrachten niet gevonden worden. Anderzijds kampt het Vlaams gewest nog steeds met een te hoge werkloosheidsgraad in het algemeen en met een alarmerend aantal langdurig werklozen', aldus De Wulf.

De minister wil op de eerste uitdaging antwoorden met een efficiënte arbeidsbemiddeling en een flexibele beroepsopleiding. Wat de opslorping van de werkloosheid betreft, wil De Wulf de tewerkstellingsprogramma's van de Vlaamse overheid verfijnen en uitbreiden. Voor de langdurige werklozen wordt een speciaal aktieplan opgestart. Het plan "Weer-werk' werd deze week reeds aan de pers voorgesteld (Tijd van gisteren).

Jobhappening is een volledig privé-initiatief en wordt voor de tweede maal georganizeerd in de hallen van Flanders Expo. Ook vandaag nog is Jobhappening toegankelijk. De organizatoren verwachten over de twee dagen 10.000 bezoekers. Een honderdtal bedrijven, selektie- en rekruteringsbureaus, bedrijfsfederaties en vakbonden bieden er een 1.500 jobs aan.

Jobhappening is vooral gericht op jonge kaderleden die uitkijken naar een nieuwe baan of zich willen bijscholen, naar laatstejaarsstudenten die nu reeds de arbeidsmarkt willen verkennen, naar werkwilligen die zich grondig wensen te informeren over hun carrièremogelijkheden en naar startende ondernemers of beginnende zelfstandigen. "Al deze personen kunnen op jobhappening de noodzakelijke persoonlijke kontakten leggen die hen verder op weg helpen,' aldus de organizatoren.

Net als bij de vorige editie overkoepelt jobhappening vier luiken. In het jobcentrum stellen bedrijven zichzelf voor en hun vakatures. In het opleidings- en informatiecentrum worden aanvullende bijscholings- en opleidingsmogelijkheden voorgesteld door instituten, studie- en trainingscentra. Het vakservicecentrum is een professionele ontmoetingsplaats voor personeelsverantwoordelijken die een aanbod krijgen van produkten en diensten die verband houden met hun beroep. In het starterscentrum worden alle diensten en organizaties gegroepeerd voor startende ondernemers en beginnende zelfstandigen. Dit laatste centrum wil als praktische wegwijzer fungeren in de doolhof van wettelijke verplichtingen, subsidiemogelijkheden, administratieve procedures enz. voor beginnende zelfstandigen.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud