Na uitstekend boekjaar trekt MHO dividend 20% op

(tijd) - Metallurgie-Hoboken-Overpelt (MHO) kende het afgelopen boekjaar een aanzienlijke stijging van de nettowinst, volledig in lijn met de resultaten die voor de eerste helft al werden bekend gemaakt. Die jaarresultaten voor het boekjaar 1988-89, afgesloten per einde september werden echter niet vrij gegeven. Wel zal het dividend over het jongste boekjaar opgetrokken worden tot 310 frank, komende van 260 frank het jaar daarvoor, een stijging met 20%. Het FV-aandeel krijgt een netto-vergoeding van 510 frank tegen 456 frank daarvoor.

Volgens de raad van bestuur heeft MHO ronduit een schitterend jaar achter de rug. Niet alleen was de konjunktuur in het algemeen gunstig voor het bedrijfsleven, maar de zinkmarkt zelf leefde enorm op. MHO is één van de grootste zinkproducenten in Europa. Zelfs de staking die MHO in zijn fabrieken te Olen heeft gekend heeft niet kunnen beletten dat de fabriek haast permanent tegen volle kapaciteit draaide.

De investeringen namen het afgelopen lichtjes toe, maar het ging veeleer om een veelvoud van kleine projekten dan om enkele spectaculaire realizaties. Naast een belangrijke zinkaktiviteit is MHO de belangrijkste Europese koperproducent en is het bedrijf tevens wereldleider in de verwerking van speciale metalen.

Het afgelopen boekjaar 1987-88 haalde MHO een omzet van 81 miljard frank en puurde daaruit een nettowinst van 837 miljoen frank. Op basis van de hogere prijzen voor tal van metalen het afgelopen jaar zoals zink en ook door de goede resultaten van de eerste jaarhelft stevent MHO op een winst van ruim meer dan één miljard frank af. Het konkrete cijfer werd immers door de raad van bestuur niet meegedeeld.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud