Advertentie

NPM verkoopt merknaam Suzy aan koekjesfabrikant Corona-Lotus

(tijd) - De koekjesfabrikant Corona-Lotus neemt de merknaam van wafelproducent Suzy volledig over van de Nationale Portefeuillemaatschappij (NPM), een holding uit de groep Frère. Bovendien zullen Interwaffles, de holding boven Suzy, en Corona-Lotus hun huismerken samen in een nog te bouwen fabriek produceren. Interwaffles wordt dan gezamenlijk door NPM en Corona-Lotus gecontroleerd. De bouw van die fabriek kost 800 miljoen frank. Begin november brandde de fabriek van Suzy in Buizingen volledig af.Op 10 november brandde de fabriek in Buizingen van Interwaffles, bekend van het wafelmerk Suzy, helemaal af. 'We slaagden er in op korte termijn een oplossing voor de problemen bij Suzy te vinden', aldus Gilles Samyn, gedelegeerd bestuurder van NPM. 'We vonden in Corona-Lotus een uitstekende partner. We verkopen het merk Suzy en de goodwill voor 100 procent aan Corona-Lotus.' Een bedrag noemde Samyn niet. Interwaffles is de fabrikant van wafels en galettes die onder het Suzy-merk en huismerken verkocht worden.

Corona-Lotus beschouwt de transactie als een versterking van zijn merkenbeleid in wafels en galettes, zowel in België als in de ons omringende landen. Na een overgangsperiode wordt de productie van Suzy overgebracht naar de vestigingen van Corona-Lotus in Meise en Turnhout. De productie van de Interwaffles-vestiging in het Limburgse Alken was voor de brand al gedeeltelijk overgebracht naar Buizingen. Alken zou trouwens gesloten worden.

NPM en Corona-Lotus sloten ook een akkoord om de productie van huismerken van Corona en Interwaffles voortaan samen te doen. Een groot deel van de markt voor wafels en galettes bestaat uit huismerken. Voor de huismerken van Interwaffles wordt een nieuwe fabriek opgericht waarin NPM en Corona-Lotus elk 50 procent zullen controleren. 'We draaien hoge volumes bij de distributiemerken', aldus Samyn. 'Het gaat bovendien om standaardproducten. Daarom is de bouw van de nieuwe fabriek verantwoord.'

De fabriek kost meer dan 800 miljoen frank. Het nieuwe bedrijf zal circa 100 mensen werk bieden en een jaaromzet van naar schatting 900 miljoen frank halen. Eind 2000 moet de fabriek in werking zijn. Tijdens een overgangsperiode wordt alles ondernomen om het cliënteel van Interwaffles 'zo goed mogelijk' te blijven bevoorraden.

'We weten nog niet waar de fabriek komt', zegt Samyn. 'Vlaams-Brabant lijkt nogal moeilijk. De bedrijventerreinen zitten overvol en de weinige beschikbare hectares zijn peperduur. Waarschijnlijk wordt het Henegouwen of Waals-Brabant. Bedoeling is om de fabriek te vestigen op een plek die redelijk goed bereikbaar is voor de werknemers van Interwaffles Buizingen.' DB/ToP

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud