Advertentie
Advertentie

Rendabiliteit moet basis leggen voor focusstrategie bij Ter Beke

WAARSCHOOT (tijd) - De versevoedingsproducent Ter Beke viert vandaag zijn vijftigste verjaardag. Terzelfder tijd neemt de Oost-Vlaamse groep haar nieuwe salamifabriek in Waarschoot officieel in gebruik. De feeststemming wordt wat gedrukt door de moeilijke periode die Ter Beke doormaakt. De onderneming werkt aan herstructureringsmaatregelen om de rendabiliteit opnieuw op een aanvaardbaar niveau te krikken. Maar gedelegeerd bestuurder Luc de Bruyckere wanhoopt niet. De aangekondigde kostensanering en winstverbetering komen er, daar is hij zeker van. Bovendien gaat Ter Beke zijn inspanningen beter focussen, op bepaalde producten, markten en klanten. De onderneming wil zich meer en meer opwerpen als een producent van private labels op Europese schaal.Officieel startte Ter Beke in 1948, toen slager Frans Coopman een ambachtelijk vleeswarenbedrijfje oprichtte. De echte start vond tien jaar later plaats, toen zijn jongste zoon Daniël Coopman (ook een slager) de familiezaak overnam. Daniël Coopman is de huidige bestuursvoorzitter van Ter Beke. In zijn eerste jaren moest Coopman vooral concurreren met zijn drie broers, die elk ook een vleeswarenbedrijf hadden.