Sébastien Loeb imponeert tijdens eerste rallyzege in eigen land

(afp/tijd) - De Fransman Sébastien Loeb heeft gisteren in een Citroën Xsara de rally van Corsica gewonnen nadat hij alle chronoritten van de wedstrijd op zijn naam had geschreven. Ondanks de uitzonderlijke prestatie van Loeb is Citroën nog geen wereldkampioen bij de constructeurs. Loebs Belgische ploeggenoot François Duval ging over de kop en moest opgeven.

Sébastien Loeb volgde zichzelf na de rally van Japan van drie weken geleden al op als wereldkampioen en blijft druk bezig zijn naam met vette inkt in de geschiedenisboeken van de autosport te schrijven. Loeb had na afloop van de rally in zijn thuisland bijna twee minuten voorsprong op de Fin Toni Gardemeister (Ford Focus) en bijna drie minuten op de Noor Petter Solberg (Subaru Impreza).

De Fransman stapelde dit seizoen de records op elkaar. Zo won hij dit jaar al negen van de 14 WK-manches en veegde hij daarmee het record van zijn landgenoot Didier Auriol (in 1992 zes overwinningen in één seizoen) van de tabellen.

Bovendien verzamelde Loeb op 31-jarige leeftijd - en dat is jong in rallytermen - al 19 WK-overwinningen. Dat zijn er maar zeven minder dan het record van de Spanjaard Carlos Sainz.

Constructeurs

Ondanks Loebs recordaantal zeges dit seizoen kon Citroën zich nog steeds niet verzekeren van de wereldtitel bij de constructeurs. Onze landgenoot François Duval ging zondagmorgen nog maar eens van de baan en moest opgeven. Duval werd halverwege het seizoen al eens vervangen door veteraan Sainz omdat hij te veel fouten maakte en zijn wagen al te vaak in de prak reed.

Duval kreeg bij Citroën een tweede kans, maar uitgerekend op het moment dat zijn werkgever de wereldtitel kon vieren in eigen land kon hij zijn wagen opnieuw niet op de baan houden. Nochtans zou de asfaltrally van Corsica gesneden koek moeten zijn voor zowel de Xsara als voor Duval zelf, maar na een goede start kreeg Duval problemen met de remmen en even later ging hij van de baan.

Citroën heeft in de stand om de constructeurstitel nu 160 punten, 30 meer dan concurrent Peugeot. Duvals werkgever moet zijn titelfeest nu minstens uitstellen tot de rally van Catalonië van volgende week. SDG

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud