Sp.a krijgtraad van wijzen

(tijd) - Sp.a-voorzitter Johan Vande Lanotte heeft rond zich een informele raad van wijzen verzameld. Het gaat om twaalf persoonlijkheden met redelijk grote bekendheid, die hem moeten adviseren over grote maatschappelijke thema's. Een van de opmerkelijke personen is Marc Stordiau, gedelegeerd bestuurder van de baggeraar DEME en bestuurder bij de GIMV. Waarom Stordiau ingegaan is op de vraag van Vande Lanotte is niet duidelijk. Hij was niet bereikbaar voor commentaar.

Andere 'wijzen' zijn Tony Neyt (ABVV-afgevaardigde); Stan Monstrey, hoogleraar aan de Universiteit Gent en hoofd van de afdeling plastische chirurgie; Hilde Franckx is pediater en hoofdarts bij het Zeepreventorium in De Haan; Jean-Jacques Cassiman is hoogleraar van het departement menselijke erfelijkheid aan de Katholieke Universiteit Leuven; Christine Van Broeckhoven is hoogleraar moleculaire genetica aan de Universiteit Antwerpen.

Uit de culturele wereld zijn er columniste Margot Vanderstraeten; Jan Goossens, artistiek directeur bij de KVS; acteur Gène Bervoets en actrice Els Dottermans. Ten slotte is er de Antwerpse bOb Van Reeth, de voormalige Vlaamse bouwmeester. Verder is er de Limburgse allochtone Laila Redouane.

De namen van de adviesraad lekten gisteren uit in De Morgen. De sp.a-voorzitter brengt de 12 personen naar eigen zeggen samen omdat hij van nature geen 'networker' is. Het gaat volgens hem om mensen die 'zijn geest kunnen verruimen'. De adviesraad is geen partijorgaan, benadrukt hij. Het officiële partijbureau van de sp.a zal dus niet aan belang inboeten, klinkt het.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud