VS en EU onderhandelen over luchtvaart

VS en EU onderhandelen over luchtvaart

(tijd) - De Europese Unie en de Verenigde Staten herbeginnen maandag hun luchtvaartonderhandelingen. Dat spraken het Europees commissielid voor Transport, Jacques Barrot, en de Amerikaanse minister van Transport, Norman Mineta, gisteren af. De gesprekken moeten ervoor zorgen dat de Europese luchtvaartmaatschappijen meer mogelijkheden krijgen om naar de VS te vliegen. De onderhandelingen waren vorig jaar vastgelopen omdat Europa oordeelde dat de VS zich onvoldoende soepel opstelden.

Europa keurt audit- en Bazel-II-regels goed

(tijd) - De Europese ministers van Financiƫn gaven gisteren hun definitieve goedkeuring aan de nieuwe kapitaalvereisten voor de kredietinstellingen. De gisteren goedgekeurde richtlijn vertaalt de internationale Bazel-II-regels in Europese wetgeving. Alle EU-lidstaten moeten de nieuwe kapitaalvereisten vanaf 2007 toepassen. De nieuwe regels stemmen het vereiste kapitaal beter af op het risico dat de financiƫle instellingen nemen. Ook de nieuwe EU-auditregels werden gisteren definitief goedgekeurd. De nieuwe auditregels moeten een herhaling van de schandalen, zoals bij Parmalat, vermijden door een betere controle van de bedrijfsrekeningen.

National Express grootste busbedrijf in Europa

(dpa/efe) - Het Britse spoor- en busbedrijf National Express neemt zijn Spaanse concurrent Alsa over voor 381 miljoen euro. Het wordt daarmee de grootste aanbieder van busvervoer in Europa. De overnemer betaalt de Alsa-aandeelhouders 217 miljoen euro in cash en de rest in aandelen. Alsa wordt door de operatie met een participatie van 9,9 procent de op een na grootste aandeelhouder van de Britse groep. Alsa telt 3.100 medewerkers en beschikt over een vloot van 1.400 touringcars in Spanje, Marokko, China, Zuid-Amerika en 20 Europese landen.

Verkiezingen in Liberia

(afp) - In het West-Afrikaanse land Liberia zijn gisteren voor het eerst parlements- en presidentsverkiezingen gehouden sinds het einde van de burgeroorlog. Die duurde 14 jaar en eindigde 2 jaar geleden met het vertrek van president Charles Taylor. Er waren 22 kandidaten. De twee favorieten zijn de voormalige stervoetballer George Weah, en Ellen Johnson-Sirleaf.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud