Zuid-Koreanen maken eetbare alcoholdrank

SEOUL (reuters/tijd) - De Zuid-Koreaanse brouwer Kooksoondang heeft een eetbare versie van zijn rijstwijn ontwikkeld. Kooksoondang was naar eigen zeggen al langer op zoek naar alternatieve manieren om de consumptie van zijn drankjes op te vijzelen, en heeft met een kauwbare gelatineversie van de populaire Paeksaejoo-rijstwijn een gat in de markt gevonden. Of de gelatinerijstwijn op de markt komt, is nog niet helemaal zeker, stelt een woordvoerder van het bedrijf. Kooksoondang Brewery, dat in onze contreien volslagen onbekend is, wil via markt- en productonderzoek eerst weten of er voldoende vraag kan zijn naar zijn ontdekking. Het bedrijf wil wel de knoop nog voor eind deze maand doorhakken. Daardoor kan het nieuwe product nog tijdig op de markt worden gebracht voor het begin van de wereldbeker voetbal, die Zuid-Korea samen met Japan organiseert. Het tornooi, waarvoor ook België zich heeft geplaatst, wordt gehouden van 31 mei tot 30 juni.