Nergens zonder weg in Neerijse

©Rik Van Puymbroeck

Verdwalend in eigen land kijkt Rik Van Puymbroeck deze zomer naar wat verwondert en soms overdondert.

De wc-eend kenden we al langer, maar nieuw was deze wc-wand. Zomaar aan de kant, net voor een ferme bocht op het heuvelachtige platteland. Je kijkt en je maakt je eigvan wat je hier ziet.

Toen corona het land stillegde, werden ook alle economische slachtoffers geteld en je kan aannemen dat het voor DIXI en TOI TOI niet gemakkelijk was. Hygiƫne is het hoogste goed, maar misschien is dit gewoon een verhaal van vraag en aanbod. Of van een gebrek eraan. Want niet alle bouwwerven vielen stil, maar met de streep door de festivalzomer, werden in deze sector de behoeftes vanzelf minder groot. Dat leest u ongetwijfeld goed. Zo werden mobiele toiletten immobiele toiletten en bij deze boer in Neerijse vormde zich een muur tegen de schuur. Zou dat het zijn?

Op de site van het bedrijf lees je dat ze de activiteiten 'stap voor stap' en 'onder strikte voorwaarden' zullen opstarten 'vanaf einde week 13'. Wie bijgelovig is, ziet daarin een goed teken. Na die week kan alles enkel beter gaan. Uit ons kot en in het kotje.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie