Agfa sluit belangrijk filmorder

(tijd) - Agfa-Gevaert heeft een belangrijk contract afgesloten met een sectorgenoot voor de levering van grafische films. Veel details wilde Agfa er niet over kwijt, behalve dat het gaat om een niet-exclusief contract op lange termijn en om 'aanzienlijke volumes'.

Grafische films worden gebruikt in de drukkerijsector om teksten op printplaten aan te brengen. De wereldmarkt voor grafische films is nog 200 miljoen vierkante meter groot, maar neemt jaarlijks met 10 procent af. Dat de markt snel krimpt, heeft alles te maken met de opmars van digitale druktechnieken. Daarbij zijn geen films meer nodig.

Agfa is wereldleider voor grafische films en besloot zich in de slinkende markt op te stellen als een consolidator. Die houding leidde nu tot een eerste contract waarbij een niet nader bekende sectorgenoot zijn klanten niet langer zal bevoorraden met eigen producten, maar met films van Agfa.

Het bedrijf meldde ook dat arbiter Ernst & Young een stukje van het aanslepende dispuut met het Duitse AgfaPhoto Holding over de verkoop van de filmrolletjesdivisie van Agfa beslechtte. Ernst & Young legde de verkoopprijs vast op 81 miljoen euro. Aanvankelijk kwamen beide partijen 112 miljoen overeen. BB

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud