Advertentie
korte metten

208.000.000.000

KBC-CEO Johan Thijs ©BELGA

208 miljard euro. Dat is het vermogen dat KBC op dit ogenblik beheert. Een vermogen dat een steeds indrukwekkender stroom reguliere inkomsten oplevert.

Om het met een eufemisme te zeggen: we hebben een aardig met bedrijfsnieuws gevulde ochtend achter de rug. We halen er de essentie uit:

Delhaize bevestigt met enige vertraging fusiegesprekken te voeren met Ahold.

KBC pakt met ruim beter dan verwachte resultaten uit. Dit ondanks een indrukwekkende lijst bankentaksen, die vooral ten laste van het eerste kwartaal komen. En ondanks een krimpende rentemarge, zeg maar het klassieke metier waarbij bankiers kortlopende deposito's in langlopende kredieten omzetten en daar een marge op verdienen:

©KBC

Maar de bank- en verzekeringsgroep slaagt er steeds meer in beleggers te overtuigen hun nulrentend spaarboekje om te zetten in andere beleggingsproducten. Het beheerd vermogen dikte jaar op jaar een kwart aan tot 208 miljard euro - twee derde dankzij het sterke beursklimaat, één derde door 'vers' beleggersgeld - en daar puurde KBC over het eerste kwartaal netto een record van 462 miljoen inkomsten uit.

©KBC


Agfa-Gevaert lijkt de jarenlange omzetdaling eindelijk een halt toegeroepen te hebben.

Branchegenoot EVS heeft nog steeds winstmarges waar Agfa alleen maar van kan dromen, maar toch lijkt 2015 een tweede belabberd jaar op rij te worden. 

TINC debuteerde zojuist relatief mak op het Brussels koersenbord. TINC is een 'infrastructuurfonds'. Dat is in essentie een fonds dat bij beleggers geld ophaalt voor projecten waar de vele overheden in ons land geen geld meer voor hebben. 

En voorts:

De Britten stemmen mogelijk al in 2016 over hun Europese toekomst. Londen en Brussel lijken te willen vermijden dat het Brits referendum in het vaarwater komt van de Franse presidentsverkiezingen en de Duitse parlementsverkiezingen, respectievelijk in het voor- en het najaar van 2017.

Premier David Cameron lijkt alvast troeven in handen te hebben om het wetsontwerp voor een referendum vrij snel door het parlement te krijgen: in het Lagerhuis heeft hij een meerderheid; het niet-verkozen Hogerhuis is door het herenakkoord dat de 'Salisbury Convention' is min of meer verplicht wetsonwerpen die uit het verkiezingsmanifest van de winnaars voortvloeien 'door te wuiven'. 

And finally:

Eén of andere financier of sjeik legde vannacht 160 miljoen neer voor een Picasso. Dé Picasso, zo u wil. Uw dienaar zit al de hele ochtend met de zinsnede 'American business men snap up Van Goghs for the price of a hospital wing' van de fijne Schotse band Del Amitri in het hoofd. 

 

 

 

 

  

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud