Advertentie

4Energy Invest schiet 2.300 procent hoger

De biomassacentrale in Ham. ©DA

De beheerder van biomassacentrales 4Energy Invest tekent dinsdag voor de strafste koersbeweging op de Brusselse beurs van de voorbije jaren: +2.300 procent tot 2,4 euro. Eerder was het aandeel teruggevallen tot amper 10 cent.

Mogelijk hebben de jaarresultaten wat kopers gelokt. In 2015 nam de bedrijfscashflow (ebitda) met 11 procent toe, onder meer door operationele efficiëntieverbeteringen. De omzet ging immers 10 procent zuidwaarts omdat minder groenestroomcertificaten werden toegekend. Door een herstructurering in 2014 is de groep schuldenvrij.

‘De deftige jaarcijfers moeten vertrouwen bieden’, zegt De Belegger, het weekblad dat dinsdag een dossier uitbracht over de Belgische microcaps.  ‘De herstart van de ‘scheurtjesreactoren’ is evenwel slecht nieuws wegens de druk op de electriciteitsprijzen.’ De Belegger geeft bijgevolg een ‘houden’-advies.

Het aandeel op de fixingmarkt is weinig liquide. De handelsomzet bedraagt dinsdag amper 209 euro. Wie in dit aandeel handelt, werkt best met limietkoersen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud