korte metten

4U9525

De crashsite van vlucht 4U9525 nabij het Franse Seyne-les-Alpes. ©Photo News

Eén jaar nadat vlucht MH370 boven de Indische Oceaan spoorloos verdween, heeft de luchtvaart er een nieuw mysterie bij: vlucht 4U9525.

Wat is er dinsdag gebeurd met de Germanwings-vlucht 4U9525 op weg van Barcelona naar Düsseldorf? In acht minuten tijd verloor het toestel bijna 8.000 meter hoogte, om tegen een geïsoleerde bergflank in de zuidelijke Franse Alpen te crashen. 150 mensen lieten het leven.

The New York Times, op basis van een militaire onderzoeker, schrijft dat tijdens die hallucinante duikvlucht een piloot de cockpit verlaten heeft en vervolgens niet meer terug binnenkon. De buitengesloten piloot probeerde de cockpitdeur te forceren. Vergeefs.

Germanwings pilot was locked out of cockpit before crash in France http://t.co/ZaIz1o0vbs pic.twitter.com/0l9Ony69Nr— The New York Times (@nytimes) 26 maart 2015

Voorts:

De Engelse topvoetbalclubs zijn collectief warempel weer rendabel en wel voor het eerst sinds 1999. 

Op een plusje in de Vlaamse begroting gaan we nog lang moeten wachten.

'Raymonde' is niet langer lid van de Franstalige vakbond FGTB. U herinnert haar misschien nog als de archetypische wilde staker:

Deze middag is er Kamerdebat. Dat belooft pittig te worden, met hoofdrolspelers die zich warm lopen.

De crisis in Jemen escaleert. Deze nacht voerden de Saudi's met bondgenoten, inclusief Egypte, luchtaanvallen uit in een poging de opmars van de Houthi-rebellen naar de voor de olietoevoer strategische havenstad Aden te stuiten.

De zorgen over Jemen - in combinatie met de vertragende Amerikaanse economie - zetten Wall Street gisteren op stevig verlies. De Europese beurzen volgen het New Yorkse voorbeeld en noteren zo'n 1 procent in het rood. Daarmee lijkt de forse hausse van de voorbije maanden minstens even op sterk water gezet.

Toch zijn er nog bedrijven die in het mindere beursklimaat in positieve zin opvallen. Niet het minst IBA . De Waals-Brabantse specialist in kankerbestrijding is hét bewijs dat een nieuwe CEO soms wel degelijk een enorm verschil kan maken. Onder het bewind van ex-CEO Pierre Mottet blonk IBA vooral uit in koeterwaalse persberichten en aanslepende probleemdossiers.

De huidige CEO, Olivier Legrain, hield jarenlang grote kuis. Met resultaat: over 2014 kan hij uitpakken met een schuldenvrije balans, winstherstel, een eerste dividend in vier jaar én vooruitzichten om u tegen te zeggen.

Terwijl de meeste CEO's zich in het huidige klimaat niet eens over het lopende boekjaar willen uitspreken, belooft Legrain, geruggensteund door de diensten- en onderhoudsinkomsten van geïnstalleerde protontherapiesystemen, voor de komende vier jaar een stevige omzet- en winstgroei (zie screenshot).

De facto belooft IBA dat de winst over 2018 minstens 80 procent hoger zal liggen dan nu en een belangrijk deel van dat onderste lijntje via een dividend naar de aandeelhouders zal vloeien. Geen wonder dat het aandeel op het hoogste peil sinds 2007 koerst.

 

 

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud