5 jaar Belgische beurshausse

Arlene McCarthy (Europees parlementslid) en Sonja Rottiers (Women on Board) mochten vandaag de openingsbel luiden op de Brusselse beurs wegens internationele vrouwendag. ©Eric de Mildt

Op vrijdag 6 maart 2009 eindigde de Bel20 op 1527,27 punten, het dieptepunt sinds het uitbreken van de crisis. What's next?

'We gingen door de zwaarste crisis in decennia. De economie kromp op een bepaald moment 4 procent, wat de bedrijfswinsten deed wegsmelten. Maar vooral de onzekerheid over het financiële systeem deed beleggers naar de uitgang snellen’, blikt Patrick Casselman, aandelenstrateeg bij BNP Paribas Fortis, terug.

Op de financiële markten is vijf jaar een eeuwigheid. De wereld ziet er vandaag dan ook helemaal anders uit. Zo vierde Wall Street deze week de vijfde verjaardag van een stierenmarkt. Sinds het dieptepunt verdrievoudigde de brede S&P500 bijna. Op het oude continent kwam de eurocrisis in 2011 even roet in het eten gooien, maar de Bel20 koerst wel opnieuw dubbel zo hoog als in 2009.

What's next? We lijken nog een paar goede beursjaren voor de boeg te hebben. 'Als de economie verder aantrekt en de bedrijfswinsten de verwachtingen waarmaken, liggen er nog 2 à 3 goede beursjaren in het verschiet', zegt Patrick Casselman.

Lees dit weekend meer over 5 jaar beurshausse in De Tijd.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content