'Argen-X kan nog vijfde hoger'

Argen-X ontwikkelt geneesmiddelen op basis van antilichamen van lama's. ©Frans Lemmens/Hollandse Hoogte

Het beursdebuut van Argen-X begin deze zomer was niet bepaald een feestje. Maar als we de analisten van KBC Securities moeten geloven kan het aandeel van de biotechgroep de komende maanden flink hoger.

Argen-X, dat geneesmiddelen ontwikkelt op basis van antilichamen van lama's, trok op 11 juli naar de beurs aan 8,50 euro per aandeel. dat debuut draaide uit op een sof. Argen-X haalde de beoogde 40 miljoen euro aan vers kapitaal op. Maar de beurskoers viel flink onder de introductieprijs, en in de weken nadien bleef het aandeel aanmodderen. 

Maar Argen-X heeft wel degelijk potentieel in zich, benadrukt KBC Securities, dat het bedrijf ook naar de beurs begeleidde. Analist Jan De Kerpel startte dinsdag de opvolging van het aandeel met een koopadvies en een koersdoel van 10 euro. Dat wil zeggen dat Argen-X nog met 20,5 procent kan stijgen ten opzichte van de huidige beurskoers. 

'Dankzij de succesvolle beursgang kon Argen-X 42 miljoen euro ophalen', zegt De Kerpel. 'Daardoor heeft het bedrijf zo'n 60 miljoen euro aan cash. Genoeg om alle operaties tot 2017 gefinancierd te krijgen. '

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud