Advertentie
korte metten

Is er Netflix op Pluto?

Pluto en zijn maan Charon ©© Corbis

Het antwoord is 'neen', wegens de tergend trage downloadsnelheid in outer space. Maar het is een kwestie van tijd eer de rest van het zonnestelsel als een blok valt voor Netflix 'cabaretier-CEO' Reed Hastings.

Het is een cijfer dat toch even doet duizelen: 36 procent. Dat is de hap die de 42 miljoen Amerikaanse abonnees van Netflix  uit de totale downloadtrafiek in de Verenigde Staten nemen. Zo leren we uit het zoals steeds in verfrissende mensentaal opgestelde kwartaalrapport van de wereldmarktleider in het streamen van films en televiesieseries.

Ter vergelijking: in België is Netflix goed voor 14 procent van de trafiek. De dienst is hier dan ook nog maar 11 maanden actief, in de VS ging Netflix eind 2010 van start. In zijn Amerikaanse beginmaanden was de streamingsite wel meteen goed voor een vijfde van alle trafiek.

Youtube, Facebook, en iTunes komen dus niet eens in de buurt van de trafiek die een leger streamende Amerikaanse Daredevil-fans genereert.

Reed Hastings, de 'cabaretier-CEO' van Netflix, heeft dan ook een duidelijk plan om de wereld te veroveren. En in tegenstelling tot de taxidienst Uber - die nu zelfs in het eigen Californië iedereen tegen de haren strijkt - heeft Hastings daarbij de 'sympathy vote', omdat hij Amerikanen verlost heeft van de arrogante cable guys.

Net als Jeff Bezos van Amazon.com vindt de Netflix-CEO winst voor mietjes. Eerst fors investeren in eigen producties, om wereldwijd klanten te lokken. En dan de vruchten plukken van het leger abonnees. Dat lijkt aardig te lukken: alleen al in het tweede kwartaal kwamen er 3,3 miljoen abonnees bij, waarmee de teller wereldwijd nu op 65 miljoen staat. En de beurskoers: die zet record na record neer. 

Alleen Pluto zal voorlopig niet op het lijstje van Hastings staan. Simpelweg omdat de downloadsnelheid in outer space ietwat tegenvalt: een tergend trage 2.000 bits per seconde. En daarom zal het tot eind volgend jaar duren eer alle prachtbeelden van de ruimtesonde New Horizons ons bereikt hebben.

En voorts:

Nu de Grieken braaf zichzelf onder curatele zetten, kunnen de beurzen hun onverstoorde hausse hervatten: de Bel20 noteert al weer op het hoogste peil sinds april

Het euforische beursklimaat is ook de rode draad door het kwartaalrapport van Gimv . Die is al lang niet meer de 'Gewestelijke Investeringsmaatschappij voor Vlaanderen' van weleer. Logisch: met een geleidelijke exit van de Vlaamse overheid is de groep al niet meer 'gewestelijk' en ook de portefeuille is veel meer internationaal dan Vlaams.

Bij een sterk beursklimaat en meer geld dan er opportuniteiten zijn is het veel makkelijker winst te nemen dan tegen een interessante prijs nog nieuwe dossiers te vinden. En dus is ook de 'i' begrijpelijkerwijs minder van toepassing. En is Gimv tot er een 'gezonde correctie' komt veeleer een desinvesteringsmaatschappij

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud