Aandelenmarkten kunnen ook generaties ter plaatse trappelen. Uw visie?

In het dossier Crash of Boom in de weekendkrant is er een passage die bij mij blijft nazinderen. Het is het slot van de pagina die Peter De Groote schreef over de tuimeling van de Bel20 bij het dieptepunt van de crisis, die op een haar na de grote crash evenaarde van de jaren 30.
Het slot gaat als volgt:

Het zou uiteindelijk tot de jaren 80 duren vooraleer Belgische beleggers, aangepast voor inflatie, de pieken van de jaren 20 terugzagen.
Of hoe de grootste economische crisis van de 20ste eeuw beleggers eraan herinnert dat de aandelenmarkten soms generaties lang ter plaatse kunnen trappelen. Aandelen mogen dan al de beste langetermijnbelegging zijn, de Britse econoom John Maynard Keynes parafraserend kan voor de onfortuinlijke belegger die bij de piek instapte die lange termijn soms te lang duren om ze nog mee te maken.

Wat is uw visie op de beursevolutie? Is het risico van een dergelijke lange stagnatie reëel, of spelen er nu andere factoren die kunnen aanzetten tot een fundamenteel positieve kijk op aandelenbeleggingen?
U vindt het artikel op onze discussieforum voor abonnees. Aarzel niet uw visie uit de doeken te doen!

Roland Legrand

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud