Advertentie

ABN AMRO: ‘Pak die luie balans aan, Colruyt'

Jef Colruyt, CEO van Colruyt Group ©Dieter Telemans

Analisten van ABN AMRO vinden dat Colruyt zijn balans te weinig aan het werk zet om overnames te realiseren of aandeelhouders extra te vergoeden.

Met een daling van 1,7 procent tot 45,77 euro was Colruyt de op een na grootste daler in de Bel20 woensdag. Mogelijk was een rapport van ABN AMRO de aanleiding.

©MEDIAFIN

De Nederlandse bankgroep blikte vooruit op de algemene vergadering van de supermarktketen, die volgende woensdag plaatsvindt. Op die vergadering geeft het Colruyt-management steevast een eerste prognose voor het lopende boekjaar. De analisten denken dat het een koude kermis wordt en dat de groep een lagere winst in het vooruitzicht zal stellen wegens het wegvallen van enkele eenmalige elementen en de aanhoudende concurrentie in België.

Analisten Robert Jan Vos en Eric Wilmer beklagen zich bovendien over de ‘luie balans’ van Colruyt. Daarmee bedoelen ze dat de balans te weinig aan het werk wordt gezet, ofwel om overnames te realiseren ofwel om aandeelhouders extra te vergoeden via dividenden of de inkoop van eigen aandelen. De ABN AMRO-analisten denken dat de nettokaspositie tegen het einde van het boekjaar zal zijn aangedikt tot 520 miljoen euro.

ABN AMRO stelt een koersdoel van 45 euro op twaalf maanden voorop voor Colruyt. Het advies luidt ‘houden’. Het brutodividendrendement schat de bank in op 2,5 procent. KL

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde inhoud
Tijd Connect
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Partnercontent
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.