Arseus schiet resultatenseizoen op gang

(tijd) - Arseus, een afsplitsing van Omega Pharma, geeft dinsdag het startschot voor het kwartaalresultatenseizoen op Euronext Brussel. Arseus is dus als het ware de Belgische Alcoa, met dat verschil dat Arseus niet echt als een ‘bellwether’ voor de economie bestempeld kan worden.

Omega Pharma en Deceuninck geven donderdag een stand van zaken over het derde kwartaal. De week erna staan onder andere Barco, UCB en Mobistar op het programma. Daarna zal het alsmaar drukker worden. Vanaf de tweede week in november komt alles nog eens in een stroomversnelling. Op sommige dagen krijgen we dan wel tien updates voor de kiezen.

Veel bedrijven publiceren geen volledige kwartaalcijfers maar kiezen voor een update. Sommigen geven wel een omzetcijfer, anderen houden het bij vage commentaren.

Beleggers zullen in al die verslagen vooral meer dan normale aandacht hebben voor de omzetevolutie. De cijfers in het tweede kwartaal werden ondersteund door hevige kostenbesparingen.

Iedereen weet echter dat men niet kan blijven snoeien en dat op een bepaald moment de verkopen de hoogte moeten ingaan. Men hoopt dat dit in het derde en vierde kwartaal het geval zal zijn. Als die groei uitblijft, zouden aandeelhouders wel eens ontgoocheld aan de zijlijn kunnen gaan staan.

We kijken alvast even vooruit naar de kwartaalupdate van Arseus dinsdag voorbeurs.

Arseus, dat diensten en materialen levert aan apothekers, tandartsen en ziekenhuizen, heeft een defensief profiel en bleek relatief goed bestand tegen de economische crisis. Tijdens het eerste halfjaar was er een omzetgroei van 11,5 procent, waarvan 4 procent op organische basis.

Analisten verwachten dat de omzet in het zomerkwartaal met bijna 8 procent aandikte. Het is niet uitgesloten dat het management haar prognoses voor 2009 (5 à 10 procent meer omzet) optrekt of op zijn minst het interval vernauwt. Volledige kwartaalcijfers volgen later. De meeste analisten die het aandeel volgen hanteren een koopadvies.

Jan De Schamphelaere

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud