Barsten in goednieuwsshow?

Terwijl de aandelenmarkten in erg goede doen zijn na de ingreep van de Fed, komen er toch al barsten in de goednieuwsshow. Zo valt de dollar vandaag opnieuw terug, terwijl die gisteren na het bericht over een nieuwe liquiditeitsinjectie van 200 miljard dollar fors hoger spurtte. De valutamarkt rekent er met andere woorden op dat de huidige pogingen van de Federal Reserve niet zullen volstaan om de banken en de economie van meer onheil te behoeden, en dat dus meer Amerikaanse renteverlagingen nodig zullen zijn.

Tegelijkertijd zit de euribor, de interbankenrente op drie maanden voor banken binnen de eurozone, opnieuw in de lift. Die bevindt zich momenteel op 4,61 procent (+0,01 basispunt). Dat is nog altijd het hoogste peil sinds begin januari, aldus de Europese bankfederatie, en een eind boven de basisrente van 4,00 procent voor de eurozone.

Voor zij die denken dat nog eens 200 miljard dollar zullen volstaan om banken en economie uit de nood te helpen, think again. Of zoals mijn collega Wouter Vervenne het vandaag in de krant verwoordde: 'De geldpomp verzacht de crisis, maar is geen wondermiddel.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud