Advertentie

Bekentenissen van een voorzichtige beer

Mijn marktencollega Kurt Vansteeland staat bekend als een voorzichtige beer (foto AFP), toch als het over de financiële markten gaat. Tijdens de middagchat deed hij toch enkele heel duidelijke uitspraken: 

- De dollar gaat lager (op het moment van de chat stond de euro op Euro op 1,4850 dollar), en Kurt ziet hier geen verandering in komen op middellange termijn. Bernanke kondigt weliswaar geen derde ronde kwantitatieve versoepeling af, maar wel een 2,5de. 

- Er is sprake van een 'benign neglect'. Met andere woorden, politiek Washington laat oogluikend toe dat de dollar onderuit gaat, als duwtje in de rug voor de economie. Zoals de Amerikaanse mininister van financiën John Connally in 1971 tegen de rest van de wereld zei: 'de dollar is onze munt, maar jullie probleem'.

- Voorlopig ziet mijn collega geen eurocrisis, tenminste niet zolang de beleggers - terecht - een onderscheid blijven maken tussen Spanje en Portugal.

- Kurt is vrij positief voor aandelen. Het contrast tussen de vaak kerngezonde bedrijfsbalansen en de wankele overheidsfinanciën is enorm (contrast tussen CEO B. Obama en CEO S. Jobs).

- "Je moet niet op de beurs beleggen, maar in aandelen."

Meer uitleg in de chat zelf uiteraard. Kan u akkoord gaan met de stellingen van Kurt?

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud