Beleggers lopen nu ook storm voor Bankroet Motors

Hoe langer een beurshausse duurt, hoe zotter de beursgekte. In hun zoektocht naar de steeds schaarsere schare achtergebleven aandelen, dalen beleggers ook in steeds sneller tempo de kwaliteitsladder af. Vandaag kwamen ze daarbij bijvoorbeeld terecht bij Spector en Option, twee Belgische bedrijven die op zijn zachtst gezegd geen onbesproken track record kunnen voorleggen.

Opmerkelijk is ook dat het grootste rommelaandeel volop in de gekte deelt. In een vergeten hoekje van de Brusselse beurs gingen de certificaten van Motors Liquidation vandaag opnieuw 31 procent hoger naar 81 eurocent. En dat bij een handelsvolume van dik 550.000 stuks, even veel als pakweg de handel in Belgacom.

Voor alle duidelijkheid: Motors Liquidation is de nieuwe naam voor de delen van het oude General Motors die in het bankroet gebleven zijn, de meuk die het nieuwe GM bij de doorstart niet mee wou sleuren zeg maar. De enige objectieve waardering van de aandelen Motors Liquidation (letterlijk vertaald dus Bankroet Motors) is 0 dollarcent of omgerekend 0 eurocent.

De nieuwe naam kwam er om een eind te maken aan de verwarring die er bij beleggers heerste rond het oude en het nieuwe GM, waar louche beleggingsbladen gretig gebruik van maakten. Bankroet Motors vond het zelf nodig een persbericht uit te sturen met de melding 'sterk overtuigd te zijn dat elk herstel van het aandeel zeer onwaarschijnlijk is, zelfs onder de meest optimistische scenario's'.

De New York Stock Exchange verbande Motors Liquidation al van het koersenbord, waardoor het aandeel in New York nu op de pink sheets rommelmarkt noteert. Op Euronext noteert Bankroet Motors dus wél nog op het officiële koersenbord, al is dat in Brussel wel in het 'speciaal compartiment'. Waar het aandeel het gezelschap heeft Envipco, een Nederlandse milieubedrijfje dat door de CBFA regelmatig op de vingers getikt wordt wegens de niet bepaald vlotte communicatie. Op de site dateren de laatste halfjaarresultaten van 2005.

Op de pink sheets (waar de belegger meteen de waarschuwing 'This company is in bankruptcy' te zien krijgt) is Bankroet Motors, dat onder de ticker MTLQQ noteert, niet langer een centjesaandeel. In de vroege middag betaalden beleggers 1,06 dollar voor de rommel of omgerekend 75 eurocent.

Dat is nog altijd minder dan de 81 eurocent die beleggers in het Brusselse verdomhoekje bereid zijn te betalen. Blijkbaar zijn Belgische beleggers tot nader order de greater fools.


KVS

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud