'Ben Bernanke leverde uitstekend werk'

Kijk, nog eens een uitdagende titel! Na een aanvankelijke aarzeling heeft de Amerikaanse centrale bankier Ben Bernanke de krediet- en bankencrisis goed aangepakt. Dat schrijft David Wessel, journalist bij The Wall Street Journal, in zijn boek "In Fed We Trust" - meteen een boek om bij onze boekenlijstjes te voegen (zie ook hier en hier).

Wessel argumenteert dat Bernanke wel mee schuldig is aan sommige zaken die tot de crisis hebben geleid. Uiteindelijk bleek hij evenwel heel experimenteel en creatief te zijn. Als expert van de Grote Depressie besefte hij dat er 'agressieve chirurgie voor agressieve kanker' nodig was.

De Fed kon naar eigen goeddunken voor miljarden dollars op het spel zetten en bleek hiermee de Vierde Macht te zijn, bijna even invloedrijk als de uitvoerende, wetgevende en rechterlijke macht.

Meer leest u in een interview (voor abonnees) dat onze correspondent in New York, Kris Van Hamme, had met Wessel.

Wat betreft boekenlijstjes en dergelijke: nog even signaleren dat de lijst artikels over de Nobelprijs economie in http://groups.diigo.com/group/economendebat nog aanzienlijk is uitgebreid!

Roland Legrand

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud