Advertentie
korte metten

Bibi of Bougie

©REUTERS

Vandaag kiezen de Israëli's tussen Bibi en Bougie. Wie wint, mag meteen zijn rekenmachine bij de hand nemen.

Bibi of Bougie? Vanavond weten we het. Israëli's trekken vandaag naar de stembus. In essentie een tweestrijd tussen het rechtse blok van Benjamin 'Bibi' Netanyahu en het linkse blok van Isaac 'Bougie' Herzog. Maar wie er op 18 maart ook aan zet is, het echte werk begint dan pas. Je hebt immers een diploma hogere wiskunde nodig om wijs te raken uit de coalitievorming bij het lappendeken van partijen en partijtjes.

Johnson & Johnson of AbbVie? Galapagos zette vanmorgen verrassend zijn langlopende alliantie met Johnson & Johnson stop. De Mechelaars hebben voor hun beloftevolle reuma-onderzoek een samenwerking met een andere Amerikaanse farmagigant, AbbVie.

Een beslissing die de hard van stapel lopende overnamespeculatie rond Galapagos potentieel wat kan blussen. Het Mechelse bedrijf creëert nu zijn eigen pijplijn aan producten in een prille ontwikkelingsfase. Grote farmabedrijven opteren echter meestal voor doelwitten met zo goed als 'panklare' producten. Zo kunnen ze snel omzet genereren om de tanende verkoop van blockbusters waarvan het patent vervallen is, op te vangen. En we zien eerlijk gezegd niet wat AbbVie zou winnen met een bod. De Amerikanen hebben immers nu al de rechten op het stermiddel filgotinib, waarvan er volgende maand cruciale testresultaten komen.

Yanis of Johan? Minister van Financiën leest nog maar eens de Grieken de levieten. Niets wat hij tegenover de Belgische pers al niet gezegd heeft, maar zijn uitspraken in de Financial Times worden deze ochtend logischerwijs gretig in de Angelsaksische media overgenomen.

Aandelen of obligatiehouders? Ooit waren obligatiehouders de 'bond market vigilantes' die schuldenzondaars bij de les hielden. Dat is verleden tijd. Platgespoten door de opeenvolgende bazooka's van Ben Bernanke, Janet Yellen en Mario Draghi zijn het mietjes geworden.

Cofinimmo haalde de voorbije dagen met de vingers in de neus 150 miljoen euro op. Obligatiebeleggers nemen om hun geld voor zeven jaar aan de vastgoedgroep toe te vertrouwen, vrede met een rente van 1,9 procent. Een extra opsteker voor Cofinimmo, dat er met slim schuldbeheer vorig jaar al in geslaagd was de gemiddelde rente op de schulden van 3,9 naar 3,4 procent terug te dringen. En dit terwijl vastgoedprojecten zelfs op een concurrentiële markt als de Belgische al snel zo’n 5 procent huurrendement opleveren. En ook de aandeelhouders met een dividendrendement van 5 procent bruto gaan lopen.

 

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud