Blijft de Internationale de ringtone van Buiter?

De econoom met 'de Internationale' als ringtone wordt vanaf 1 januari volgend jaar de chief economist van Citigroup. Is Willem Buiter, de tegendraadse hoogleraar van de London School of Economics én de auteur van de uitstekende Maverecon-blog, gezwicht voor de dollars van Wall Street?

Zo lijkt het wel. Buiter hield begin 2009 op zijn blog nog een pleidooi om zieke banken te nationaliseren. Enkel op die manier zou men kunnen vermijden dat de toxische producten nog jaren op de balansen blijven kleven, en zodoende de economie zouden besmetten. Én hij haalde fors uit naar wat nu zijn werkgever wordt.

Dat hij dan uitgerekend bij Citigroup ging werken, de bank die verschillende keren met de pet rond moest bij de belastingbetaler om overeind te blijven, is op zijn zachtst gezegd... een verrassing te noemen.

Benieuwd wat hij zijn broodheren zal adviseren rond de 'wereldwijde economische kwesties' waarvan sprake in het persbericht. Nog benieuwder zijn we of Buiter even snedig zal blijven bloggen, en of hij daarbij zal blijven inhakken op de maatpakken op Wall Street (Real Time Economics maakte een fantastisch overzicht!). En zou hij de Internationale houden als beltoon op zijn gsm?

Peter De Groote

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud