Buffett lauw over Obama's plannen

De Amerikaanse president Barack Obama mag dan nog zoveel voorstellen lanceren om de financiële sector meer aan banden te leggen, er zullen altijd banken blijven bestaan die 'too big to fail' zijn. Dat is in een notedop de mening van de legendarische beursgoeroe Warren Buffett, die door de Amerikaanse nieuwszender Fox News werd gestrikt voor een interview over Obama's bankenplan.

Buffett laat in dat vraaggesprek uitschijnen niet geheel gekant te zijn tegen een terugkeer naar de zogeheten Glass-Steagalwet uit 1933, een wet die voorziet in een strenge scheiding tussen de commerciële en zakenbankactiviteiten maar die in 1999 werd afgeschaft. De Amerikaanse über-belegger lijkt zich echter niet al te veel illussies te maken over zo'n comeback van strengere financiële regelgeving. 'Het is moeilijk om de geest weer in de fles te krijgen', luidt het. 

Een andere om de banken aan banden te leggen, is de toplui veel strenger bestraffen als het fout loopt, oppert Buffett. 'De incentives voor de bankenmanagers moeten veranderen. 'De CEO's die bij de overheid aankloppen om gered te worden, moeten financieel vernietigd worden',  klinkt het streng.

Het volledige interview op Fox kan u hier bekijken.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud