korte metten

Bumba in de bank

Bumba haalt 90 miljoen euro op. ©BELGA

Buffalo. Bumba-bonds. Bart De Wever. Het is vandaag B-day.

KAA Gent kroonde zich gisterenavond tot kampioen van België. Een primeur in de 115-jarige geschiedenis van de Buffalo's.

Euhm Gent, slapen jullie nog? pic.twitter.com/0JYaS2vk7S— Orakel van Merksem (@OrakelvMerksem) May 22, 2015


Het moet ook de eerste keer zijn dat een atletiekclub zich onderscheidt in de voetbalcompetitie... KAA Gent staat immers voor Koninklijke Atletiek Associatie Gent. De club groeide in 1900 uit de fusie van turnclub Société Gantoise de Gymnastique en atletiekclub Association Athlétique la Gantoise.

De Gentse club mag zich nu laven aan de vetpotten van de Champions League. De deelname aan het kampioenenbal zou tot 18 miljoen euro kunnen opbrengen. Met die miljoenen willen de Buffalo's zich binnen twee à drie jaar naast Anderlecht en Club Brugge hijsen.

Studio 100 laaft zich dan weer aan de spaarpotten. Het entertainmentbedrijf wil nog voor de zomer bij de Belgische spaarder aankloppen om tot 90 miljoen euro op te halen met de uitgifte van obligaties. Na 'Bumba in de sneeuw' en 'Bumba in de Far West' luidt de jongste aflevering dus 'Bumba in de bank'.

De obligaties van Studio100 krijgen een rating... triple-K. #bumbabonds— Frederik Delaplace (@fdelaplace) May 22, 2015


Het bedrijf achter Bumba, Samson en Gert, K3 en Kabouter Plop zal de centen waarschijnlijk investeren in zijn pretparken. In De Panne start Studio 100 binnenkort met de bouw van een groots opgezet hotel om gasten van Plopsaland en het nieuwe waterpark Plopsaqua te ontvangen. Groots opgezet, maar het zal toch niet genoeg zijn om de Saudi's naar de kroon te steken

Een dag zonder mening over de taxshift is een verloren dag. N-VA-voorzitter Bart De Wever pookt het dossier nog maar eens op. Na de Wetstraatrel begin deze week zet de populairste politicus van het land de puntjes op de i. In een interview met Het Laatste Nieuws onderstreept hij dat de taxshift - een verschuiving van de lasten naar arbeid naar andere inkomstenbronnen zoals milieu, consumptie en vermogen - niét in een belastingverhoging mag eindigen.

Aan de bedrijfswagens en tankkaarten wil De Wever niet raken. 'Puur rationeel klopt het dat het dieselwagenpark moet worden afgebouwd, maar ik pleit voor stabiliteit.'

 

 

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud