korte metten

Carlsberg kabbelt

Een bar in Sint-Petersburg ©REUTERS

De Nederlander Cees 't Hart levert bij zijn eerste optreden als CEO van de Deense brouwer Carlsberg meteen een knoert van een waarschuwing af.

Sinds 1847 stond er altijd een Deen aan de top van de bierbrouwer Carlsberg. Daar bracht melkboer Cees 't Hart dit voorjaar verandering in. De Nederlander liet FrieslandCampina voor wat het is en toog naar Kopenhagen. Maar zijn eerste resultatenpresentatie bij Carlsberg ruikt eerder naar zure melk dan naar een frisse pint.

Dat heeft veel, zo niet alles te maken met de penibele situatie in Rusland, waar de Deense bierreus marktleider is. Alleen al in het tweede kwartaal kromp die markt met 9 procent en de dalende roebel maakt het alleen maar erger. Cees mag meteen een winstwaarschuwing uitsturen voor het hele jaar, ondanks vlotjes bierslurpende Aziaten.

Slecht nieuws uit de voedingssector, maar een sprankeltje hoop voor de vroegere parel van de Belgische technologiesector. In een traditioneel nogal wollig en vaag persbericht, kondigt Option de uitbouw van een nieuwe pijler aan, naast het CloudGate-platform: 'Projecten sleutel-op-de-deur voor het Internet der Dingen'

Pardon? Option mag van een niet nader genoemde opdrachtgever voor een niet nader genoemd bedrag een OBD of On Board Diagnostics Datalogger ontwikkelen. Het ding verzamelt allerlei gegevens van uw auto en registreert ook uw rijgedrag, handig voor de verzekeringsboys. Volgens Option een markt met een enorm groeipotentieel.

En de coalitiepartners N-VA en CD&V van de Vlaamse regering liggen weer met elkaar overhoop. Dit keer gaat het over de vrijwillige fusie van gemeenten. Liesbeth Homans & co willen er vaart achter zetten, de christendemocraten staan op de rem. Inzet zijn de gemeenteraadsverkiezingen van... 2018.

Voor meneer een Viagra, voor mevrouw een Addyi. Het wordt een pittige bedoening in de Amerikaanse slaapkamers van 50-plussers. De Food & Drug Administration heeft groen licht gegeven voor het medicament van Sprout Pharmaceutics , de eerste pil die het libido van vrouwen verhoogt. Voor België is het nog te vroeg. We raden de dames in elk geval aan de bijsluiter goed te lezen.

En dan krijgt u vandaag nog een portie boze (Waalse) boeren op uw bord, in combinatie met geëmigreerde Franse rijkaards en een glunderende nieuwe atletiekbaas.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud