CFO van Bear Stearns wakkert onrust nog wat aan - update

Wall Street kreeg vrijdagavond nog een opdoffer. Paul Kedrosky van Infectious Greed verwijst naar uitspraken van de CFO van de Amerkaanse zakenbank Bear Stearns op een conference call. CFO Sam Molinaro zei dat de toestand van de Amerikaanse markt van vastrentende producten  het slechtst is sinds 22 jaar. Hij heeft het over een 'extreme omgeving'. Kedrosky stelt zich de vraag of deze uitspraken nu wel echt de manier waren om de markten te kalmeren...

Ondertussen bericht de Wall Street Journal  dat Bear Stearns van plan is het machtige hoofd van de obligatie- en aandelenhandel, Warren Spector, de laan uit te sturen. De instelling nam ook speciale maatregelen om haar financiële positie te versterken.

Het ratingbureau Standard & Poor's had vrijdag de vooruitzichten voor Bear Stearns verlaagd van stabiel tot negatief. Het bureau zei dat de reputatie van Bear Stearns lijdt onder de problemen van hedge funds van het huis, waardoor investeerders in die fondsen klacht zouden kunnen indienen tegen Bear Stearns. In een reactie zei de zakenbank dat de instelling 'winstgevend en gezond is' en de 'balans is sterk en liquide'.

Het gevaar van de hele situatie rond de crisis van de Amerikaanse woonkredieten is dat er een vertrouwenscrisis ontstaat tegenover grote huizen op Wall Street. Maandag belooft een interessante en spannende dag te worden op de financiële markten.

Roland Legrand

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud